Muzaffer
2024 79. kitabı
2024 - 80. Kitap Kitabın Adı : Muzaffer Yazarı : Memduh Şevket ESENDAL Yayınevi : @isbankasikulturyayinlari Türü: Hikâye Basım Yılı : 2024 Sayfa Sayısı : 179 Sayfa Düşünceler: Parlak siyasi ve bürokrasi kariyeri yanında " Ayaşlı ve Kiracıları " romanı ile yazarlık yönünü de ispat eden Memduh Şevket ESENDAL aynı zamanda öyküleri ile de edebiyatımızda mümtaz bir yer edinmiştir. Yeni nesilce pek bilinmese de Cumhuriyetin ilk yıllarında önemli gazete ve dergilerde romanları, hikayeleri yayınlanan yazarın hikayeleri @isbankasikulturyayinlari tarafından derlenmiş ve yeniden yayınlanmaya başlamıştır. Kitapta 17 öykü bulunuyor. En sondaki kitaba adını da veren "Muzaffer " adlı öykü en uzun olanı. Muzaffer adında bir kadının annesi ile zor şartlarda yaşarken işlediği bir yastıkta ismini görüp O'nu merak eden bekar bir genç ile evlilik yoluna girmesi anlatılıyor. Hikayelerde ruh tahlilleri ve iç dünyalar yerine dönemin sosyal yaşantısını anlatan bol diyaloglu bit yazım tarzı göze çarpıyor. Zengin fakir ayrımı, ,dedikodu gibi dönemim ve günümüzün toplumsal gerçekleri gibi olgular istenirken arada mizahi ögelerde kullanılmış Hikayelerin bazıları bitmisken bir kısmı da yarım kalan hikayelerden oluşuyor. Her ne kadar bitmemiş olsalarda geçmişten gelen bu birikimin bur kitapta toplanması gelecek nesillere iletilmesi bakımından oldukça önemli bence. Herkese tavsiye ediyorum bu özgün ve güzel eseri
MuzafferMemduh Şevket Esendal · İş Bankası Kültür Yayınları · 202451 okunma