·384 syf.····Okunma: 25 Haziran 2024 22:31 Dingin Liman
Yazardan daha önce Doyma Ânı kitabını okumuştum ve çok beğenmiştim. Benim geçen yıl okuduğum en iyi kitaplardan biriydi. Bu kitabı da kampanyada görünce kaçırmak istemedim.
Yazar tarz olarak heyecanlı ve hareketli bir anlatım yerine daha yavaş ve duygu yoğunluğu yüksek bir anlatımı tercih ediyor. Kitabı okurken olaydan olaya koşmuyorsunuz yada heyecanlı karakterleri okumuyorsunuz daha çok karakterlerin geliştiği, çabaladığı, hata yaptığı bir okuma yapıyorsunuz.
Dingin Liman bir aşk hikayesi ama her hikâyenin gizemini sadece o iki kişi bildiği için yazar bizi o iki kişinin bildiği gizeme ortak etmeye çalışıyor. Aslında bir kayıp hikayesi, geçmişten şimdiye yapılan bu yolculuk o kadar güzel işlenmiş ki o kaybın yaşanacağını bildiğiniz halde yavaş yavaş sizde ailenin bir parçası olmaya ve yaşanacak kaybı düşünmeden daha önce yaşanan anlara ortak olmaya başlıyorsunuz.
" Keşke" ler anlamını yitirmeye başlıyor ve adım attığınız her oda, her basamak, her anıyla beraber sizinde ailenizi ve yaşadıklarınızı sorgulamaya götürüyor. Belli bir yaşın üstündeki kişiler yada anne babasını kaybetmiş yada kaybetmeye yakın kişilerin çok fazla sorgulama yaşayacağı bir kitap olduğunu düşünüyorum. İçerisinde çok az olay olmasına rağmen neredeyse 400 sayfaya yakın bir kitabı akıcı bir şekilde okuyabiliyorsunuz.
Zaten insan hikayelerini ve yaşamlarını okumayı seviyorum ama yazarın farklı bir anlatımı olduğunu düşünüyorum çünkü aslında trajik olaylar yada büyük kaoslar olmadan bu kadar güzel anlaşmasının gerçek bir başarı olduğunu düşünüyorum. Bence kitaplarına kesinlikle şans vermelisiniz. Tek kitabını okumak istiyorsanız favorim Doyma Ânı ama ikisinide okumak istiyorsanız önce bunu sonra onu okuyun. İyi okumalar.
#nuriyeokuyor #dinginliman #wallacestegner #kafkakitap #kafkayayinlari #kubratenekeci #roman #pulitzerodulu #doymaani #crossingtosafety #kitap #kitapalisverisi #shopier #amazon #hepsiburada #bkmkitap #kitapyurdu #kutuphane #ani #yasam