Kütüphanemin 400. Kitabı
2024 47. kitabı
Okunma: 03 Ekim 2024 14:55
400. Kitabımı bitirmiş bulunmakla birlikte çokta ironik bir durumla karşı karşıya olduğumu itiraf edebilirim. Bu kadar denk gelmesi tesadüf olamaz diye düşünüyorum. Eser gizli bir kütüphanenin herkesin merak ettiği ilimlerin saklandığı bir mabedin bir ailenin mihmandarlığını yapmasını anlatıyor. Bende 400. Kitap olarak böyle bir kütüphane, sırlara vakıf olma işte ne bilim içindeki üstün bilimleri Nostradamus gibi ya da o kütüphaneden nemalacak bilim insanları gibi kana kana okumaya çalışmış olmamla ironiyi tamamlamış bulunuyorum. Denk gelmesi güzel bir olaydı! Dünya üzerindeki herkes sanırım ben gibi Tapınak şövalyelerini merak etmiştir. Bu eserde tapınak şövalyelerinden, Cizvit papazlarından(Din -bilim çatışması taraftarlığında dinin üstün olduğu inancına sahip kişiler), Dünyanın çözmeye çalıştığı ama hala çözemediği koca bir alimden İbn Arabi den yazarın bahsetmesi kitaba olan ilgimi artırdı ve hemen başlamama sebep oldu. Kurgu süperdi sanki Amin Maolof okuyorum hissi doğdu. Çok akıcı dile sahip olan eseri herkese tavsiye ediyorum. Gelelim eleştirilerime 10/8 verdim neden çünkü yazar tam anlatmamış fragman gibi her satırda daha derinlemesine ne bulabilirim diye merak içindeydim fakat o merakımla ancak kalakaldım. Bunlardan bir tanesi İbn Arabi nin eserleri açık değil. Bilmiyor mu yazar merak olsun diye mi ya da böyle bir efsane var diyerek mi yazmış anlam veremedim? Türkiye deki tarikat ve tarikatın takip ettiği yolun hakkında anlatılan ne ise orada da bilgi eksik. Bir yabancı hayranlığı var sanki yazarımızda. İçki içen dini görüşü ne belli olmayan bir aile ama tarikat içindeler. Hani son zamanlarda sürekli herkesin dilinde olan “Bunların hepsi masonların oyunu” kelimesi varya yazar sanki gerçekten de bu ne üdüğü belirsiz aileyi anlatırken Türkiye içine karışmış masonlardan bahsediyor. Amerikan filmi izliyorum sanki. Dan Brown ın Da Vinci Şifresi nin aynısı gibi. O yüzden doyumsuz kaldım. Onun dışında aklıma takılan çok fazla soru oluşturdu yazar! Acaba diyorum diğer eserlerini de okusam mı ? Eğer onlarda böyle ucu açık birazda içi boş ise hiç başlamak istemiyorum. Dün alacaktım sonra bu eserdeki sanki yarım bırakılmış paragraflar aklıma takıldı almadım. Yani koca gazeteci bu kadar boş bırakacağı eserler yazmamalı araştırmacı bir insan kendisi. Kitap okuyan insanlar biraz da olsa meraklarını gidermeye çalışıyorlar okudukları eserlerle. Demem o ki Osman bey derinlemesine bir eser yazsaydınız da okunurdu. Derinlemesine olursa anlamayız diye korkmanıza gerek yoktu çünkü böyle üstünkörü olmuş sanki ben öyle hissettim. Buna rağmen; Tavsiye ediyorum kesinlikle akıcılığı ve dili bakımından okunabilir yayın evi çok kötüydü yazım hataları buldum. O sizi etkilerse farklı yayınevlerinden okuyun.
1000 Kitap
Bilginin EfendisiOsman Balcıgil · Destek Yayınları · 2011337 okunma