2024 24. kitabı
İlk defa Pamela Clare'in bir kitabını okuyorum ve çok beğendim '-' Regency kitaplara yeni başlayanlara önermek doğru olmaz. Çünkü oldukça Brezilya dizisi tadında ilerliyor. Çok fazla betimlemeye ve yan karaktere sahip olduğu için historicallara yeni başlayanları sıkabilir diye düşünüyorum. Kitabın konusu arka kapağında yer alan anlatımla ilerliyor; Catherine Blakewell, Virginia'da bulunan Blakewell Kıstağı için yeni kölelere ihtiyaç duyar. Babasının yerine çiftlik ile ilgilenen Catherine (Cassie) hasat zamanı geldiği ve malikanede de işler biriktiği için Ruh Tüccarlarından iki tane köle veya esir almak istemektedir. Ancak içlerinden bir kişinin ağır hasta ve yaralı olduğunu görünce bir tanesine çoktan karar vermiştir. Fakat karar verdiği o kişi aslında ne esir ne de köledir. T*cavüzcü ve dolandırıcı olan Nicolas Braden'dır. Alec Kenleigh, Londra'da seçkin ve oldukça zengin bir hayat sürmektedir. Arabasıyla malikanesine giderken kendini bir anda arbede yaşarken bulur. Gasp edilmiş, dövülmüş ve tanınmayacak hale gelmiştir. Ancak gözlerini açtığında Londra'da değil artık Amerika'dadır. Satın alınmış bir mahkum ve ismi artık Nicolas Braden'dır. Çokzeldi *-* Şöyle ki efem ne aksiyon azaldı ne de heyecan. Son sayfaya kadar o ekşını hissettiren bir historicaldı. Alec ve Cassie çok güzel bir çiftti. Tartıştılar, birbirlerini keşfettiler, güvendiler, sevdiler ve çokça fedakarlık yaptılar. Gerçekten ne çektiniz be canlarım ama mutlu sona ulaştınız çok şükür =_= En gıcık karakter Elly idi. Ancak ona da üzüldüm. 17 yaşında biri nasil olursa ve neyi arzularsa aslında öyle davrandı. Çünkü daha genç bir kız ne beklenebilir ki? Onun da hayalleri vardı. Acımasızca yüzleşti bazı şeylerle. Ayrıca Zach adına da üzüldüm. Birlikte olmaları da zorlama gibi olmuş. Nettie ve Luke'a gelecek olursak keşke yazar bu çifte biraz daha yer verseydi. Öyle geçiştirdi. Halbuki Elly ve Zach kadar ilgi çekiciydi. Geoffrey ise tam bir kötü karakterdi. Ne eksik ne fazla. Aferin böyle dönek olmayan sonuna kadar kötü olan karakterleri severim. Böyle istikrarlı olacaksın. Ne o sonradan iyi olmak falan herkes kötülüğünü bilecek karşim:D Küçük bir spoiler zamanı~ Nettie'nin, Elly'nin bebeği hakkında hakkında Cassie ile konuşurken kurduğu cümle çok vurucuydu. "Oğullarımız kardeş olacak." Nettie'nin de Geoffrey tarafından t*cavüze uğradığını buradan anlıyoruz. Sen lanet olası pisliğin önde gidenisin Geoffrey Crichton!!!! Kitap boyunca nefret ettim senden nefretttttt! Spoiler sonu~ En çok merak ettiğim çiftlerden biri Elizabeth ve Matthew ikilisiydi aslında. O kadar safe bir enerji yaydılar ki sarılasım geldi. Bu serinin ilk kitabı sanırsam. Yazarın bu ikili hakkında bir kitabı var mı bilmiyorum bakacağım. Keşke olsaaa*-* Sonuç olarak entrika, regency ve romantizm sevenlere tavsiye ederim ♡
Tatlı CezaPamela Clare · Koridor Yayıncılık · 2015111 okunma