2024 6. kitabı
İlk defa bi kitaptan üç ayrı alıntı paylaştım. Normalde her kitaptan sadece bir alıntı paylaşırdım. Kitabı olduğu gibi yazmanın bana göre bi manası yok. Velhasıl kelam, kitap, genel olarak, zincirlerimiz olduğundan ve bunu kırabileceğimizden ve de günümüzün bizden mahrum ettiği özgürlüğü kendi benliğimize hükmederek zamanla kazanabileceğimizden bahsediyor. Dahası, tembel, arzuları olan, hayvani güdülerinin boyunduruğu altında ezilen, duyguları tarafından yönetilen, zekasını çaresizleştiren birer suç ortağı olduğumuzu ortaya koyar. Fakat bundan kurtulmak için bazı pratik yollar sunar. Bunu da çok güzel işlemiş. Bana okurken çokça stoa felsefesini anımsattı.. Şuna da değinmeliyim ki, yazar daha çok 18-25 yaş arası kitleye refer etse de her insanın mutlaka hayatına alıntılayabileceği güzel bi kitap. Ek olarak sanırım çeviriden kaynaklı ben bazı cümlelerinde kayboldum. Fakat her bölüm sonunda sizi o labirentten çıkış kapısına yönlendirecek bi özet mevcut. Ha bu arada, bu kitap iki serilik bir kitap, ben onu da aldım mutlaka okuyacağım. Size de keyifli okumalar diliyorum:)
İrade TerbiyesiJules Payot · Flipper Yayıncılık · 202038,4bin okunma