2024 95. kitabı
Okunma: 05 Ekim 2024 00:00
Herkese Merhaba Bugün sizlere Saadet Var kaleminden Çiçek Açan Umutlar kitabının yorumu ile geldim Ekim ayının sıradaki kitabı 2024 yılı basımlı 96 sayfalık bir kitap. ❀Saadet hocamızın otobiyografi türünde olup hayatını kaleme aldığı kitabı, Çiçek Açan Umutlar zorlu mücadelelerle geçen çocukluktan güçlü ve umudunu yitirmeyen, kendi ayakları üzerinde duran bir kadının yolculuğuna bizleri davet ediyor. ❀"Geçmişimiz ne olursa olsun, hayatımızdaki varoluş sebebimizi bulabilir, mutlu olabiliriz.'' Hollanda da göçmen bir ailede dünyaya gelen Saadet dört kardeşten en büyüğüdür. İkinci sınıfa kadar ailesiyle yaşayıp, sonrasında babaannesi zoruyla Türkiye'de köyde kalmak zorunda kalmıştır. Ailesi yaz tatili bitiminde onu köyde bıraktıklarında çok ağlamıştır. Onu almadan gittikleri için anne ve babasına çok öfkelenmişti. Okul zamanı geldiğinde Türkiye'de önlük giyildiğini öğrenmiş çok şaşırmış ve bir o kadar da sevinmişti. Azimli bir o kadar da çalışkan öğrenciydi. 23 Nisan, Anneler Günü, Babalar Günü onun için kalbinde hep bir sızı olmuştu. Babaannesi ona bir de dantel örmeyi öğretmişti. Bütün üzüntülerini sevinçlerini dantel örerek gideriyordu. On bir yaşına geldiğinde babası gelmiş Saadeti tekrar Hollanda'ya götürmüştü. On bir yaşında kardeşlerine bakıyor, evin işlerini hallediyor ve okula gidiyordu. Evin geçimi için annesi sürekli çalışır. Babası bir çalışır, bir kumarla, alkolle gününü geçirirdi. ❀''İnsan, hayatta bazı olayları yaşamalı ki şimdiki kimliğine ulaşabilsin.'' Annesi sinirli, titiz bir kadındı. On üç yaşında annesinin onu dövdüğü günü hiç unutamıyordu. Bu onun için son olmayacaktı. Olur olmadık bir şey için bile annesinin gazabına uğrar olmuştu. Babası eve geldiğinde bu sefer anne ve baba kavgası başlar sabaha kadar devam ederdi. On beş yaşına kadar bu kavgalar, aile içi şiddet devam etmişti. Öğretmen olmak isteyen Saadet hayallerine kavuşmak için çok çabalamıştı ama baba engeline takılmıştı. On sekizinde de evlenmişti. ❀''Sen kendine mutlu olmayı layık görmezsen kimse seni mutlu edemez. Huzuru, birinin omuzunda değil, kendi omuzunda bulmalısın. Kendine huzuru layık görmezsen kimse sana huzur veremez.'' Şuan kırk dokuz yaşında olan Saadet, kurban rolünden çıkıp, kurtulma yollarını arayıp bulmayı öğrenmiş. Tüm hayallerine kavuşmuş, özgür ve kendi ayakları üzerinde duran bir kadın. İki kültür arasında büyümenin zorluklarını, kendi içsel gücünü keşfetme sürecini, bunun için verdiği mücadeleleri, aile büyükleri ve sosyal çevresi gibi faktörlerin yaşamındaki etkilerini, özgüven eksikliği, çocukluk travmaları, aile içi şiddet, altı sene alınan seanslar ile kendi yaşamını anlatarak, deneyimlerini paylaşarak biz okurlara ya da bu durumda olanlara ilham vermek için yazılmış kişisel gelişim, varoluş kitabıdır. Samimi, sade, akıcı bir anlatıma sahip. Okuyan herkese ilham olması dileğiyle... Yazarımızın kalemine sağlık Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum bırakabilirsiniz Okumayı ihmal etmeyin im t u b i s ʚĭɞ
Kişisel Gelişim
Çiçek Açan UmutlarSaadet Var · Az Kitap · 20247 okunma