Herkese merhaba
Bu cumartesi gününde çocuk kitabı kategorisinde,ama benim de severek okuduğum bir kitapla geldim .
Çocukken biz de yaşadık, şimdi çocuklarımızda yaşıyor aynı şeyi. Ders çalışırken ezber yapmak hele de fen bilimlerinde can sıkıcı bir şey. Özellikle fen bilimleri deney yapılarak, araştırılarak çalışılması gereken derslerden .
Kahramanımız Efe de kitap okumayı pek sevmiyor .Fen bilimleri nde gezegenler konusunu işliyorlar ve biraz sıkıntılı. Babası ona bir akıl veriyor,okuyup hayal ederek dersi anlamaya çalışmasını. Bundan sonra hersey keyifli hale geliyor Efe için. Okuduklarını hayal edip gezmeye çıkarak yapıyor ödevlerini. Güneş, Dünya, Mars,Merkür,Venüs ve ay ziyaret ettiği yerler .Oralara hayalinde giderek yerinde çalışıyor. Ve çok başarılı oluyor .
Zaten öğrenmede ezber yaparken bile sembollerle hatırlamak daha etkilidir .Bu şekilde hiç unutulmaz .Ben bile karıştırdığım bazı bilgileri sabitledim bu yaşımda.
Ayrıca aile içi ilişkileri, sorumluluk duygusu da çok iyiydi .Yazarımızın kalemi daim olsun inşallah,..
Cocuk kitabı yazmak çok çok önemli, çünkü onlar bizim geleceğimiz..
Kitapla kalın dostlar ve çocuklar...
Her Güne Bir Gezegen 1Handan Ekemen