Bu kitaba başlamadan önce açıkçası biraz tedirgindim çünkü okuyan herkes kitaba bayılmıstı ve içimden bi ses acaba abartılmış tepkiler mi diyordu. Şimdi okuduktan sonra söyleyebilirim ki bu kitap acotardan sonra ihtiyacım olan şeymiş. Kafayı sıyırıcam çok iyiydi okumayan kaldıysa hemen okusun!!!
İlk başladığımda kitabın bu kadar uzun olmasına gerek var mı demiştim ama keşke daha da uzun olsaymış. Okurken hiç fark etmeden kendimi evrenin içinde buldum ve aşık oldum…
Spoiler içerir~
Ben bu kitaba enemies to lovers diye başladım ama enemies yokkkk nası olsun. Xaden askim hiç kötülük etmedi ki bizim violetimize azıcık atışmalar oldu ilk bölümde korku saldı o kadar ama böylesi de mükemmelde inanılmaz bi okur zevki yaşadım.
Kitapta en sevdiğim yerlerden bi tanesi gerçekçilik oldu. Vi en başından beri katipler bölüğü için eğitildi ama gıcık anası yüzünden biniciler bölüğüne gitti. Belki bazı kitaplarda yazar ana karaktere inanılmaz bi power up yükleyip kadını hemen güçlü yapabilirdi ama dördüncü kanatta böyle olmadı. Vi bitanem o köprüyü geçtikten sonra her yeni sahnede eğitimde acı çekti yeri geldi yenildi ama bunlarım hepsi güçlü ve cesur violeti ortaya çıkardı. Ayrıca kıvrak zekası ve kurnazlığı sayesinde kazanmaya başladı. Hepsini zehirledi kdekdmks. Özellikle jack i zehirlediği yerde içimin yağları eridi
Xaden la aralarında olanlar çok çok alevliydi. Ejderhalarla bağ kurana kadar zaten xaden ın violete olan küçük yardımlarını okuyoduk AMA violet ejderhalarına bağlandıktan sonra aralarında bitmek bilmeyen o cinsel gerilirim ve çekim…
Violetinde dediği gibi gittikleri yol belliydi ikiside birbirine aşık olucaktı. Xaden sadece ilk bunu kabul edemedi ama o da aşıktı bunu hareketleriyle gösteriyodu. İsyan savaşının yıl dönümünde ikiside sonunda birbirine olan duvarlarını yıkıp kabullendiler.
Xaden ın geçmişini biraz öğrendikten sonra çok üzüldüm 107 yara izi… 107 tane çocuğun sorumluluğu. Bunların hepsi sadece yaşama ihtimali için. Onun sert gözüksede iyi kalpli olduğunu biliyoruz.
Kitabın başından beri bende biraz ön yargılıydım. Damgalıların ailesini kötü hainler sanıyodum ama çocuklarını değil tabiki çünkü onların yaptığı şeylerin cezasını çocukların çekmesi çok saçma.
VE kitabın sonuna doğru gerçeği öğrendik ki asıl hainler güvenlik duvarının içindekilermiş. Dışarda onca insan veninler tarafından ölürken onlar kendi hayatlarını güvenceye alıp yaşamına devam ediyordu. Hain denilen cesur kalpli insanlarsa gerçeği açığa çıkarmaya bunun için savaşmaya çalışıyordu.
Birazcıkta dainden bahsetmek istiyorum nasıl bi salak kafam varsa ilk başlarda onu sevmiştim. Tabi ki gerçek yüzünü görene kadar. Violetin seçtiği yola saygı göstermeyip sadece onu küçümsedi ya. Başka hiçbir şey yapmadı hep onun gelişmesini engelledi. Evet belki Vi ye kendince değer veriyodu ama kurallara olan aşkı her şeyin önüne geçti.
ÖZELLİKLE son yaptığı lanet savaş oyununda o damgalıları gözünü kırpmadan ölüme göndermesi ve yanlarında da violet olması ona izinsiz gücünü uygulaması
Savaş sahnesinde duygularım o kadar yoğundu ki ama burda bahsetmek istediğim tek şey liam ın ölümü. Neden ya neden yazar nasıl yaparsın bunu ona orda belkide ölmeyi en hak etmeyen insandı o. Violeti hayatı pahasına koruyacağına söz verdi ve öylede oldu. Ejderhası ve o asla kalbimden cıkmıycak gözyaşlarımı durduramadım…
Sonda Violette nerdeyse ölüyodu ve kim tarafından sağaltıldı BRENNAN. YOK ARTIK onun yaşadı aklımın ucundan geçmezdi 15 dk ağzım açık kaldım hemen ikinci kitaba başlamam gerek dmslmdsk
Evett biraz gereksiz uzun olan incelemem bu kadardı okuyanlara teşekkür ederiim