···Okunma: 14 Mayıs 2024 00:00 Yine başkalarının yorumuna kanıp uzun süredir okumayı ertelediğim bir romanı okumuş ve hatta aşık olmuş bulunuyorum! Yorumlarda dilinin çok süslü olduğundan bahsediliyordu, ben de boş tasvirlerle çevrelenmiş anlatımlara hiç gelemediğimden elime almıyordum. Fakat Laini Taylor'ın dili o kadar güzel ve akıcı ki okurken hiçbir satırı atlamaya gerek görmedim bile.
Hikaye birden fazla POV'den anlatılsa bile kafa karıştırıcı veya atlamalar sebebi ile kesik kesik asla olmadı. Aksine birbirine örüle örüle devam etti. Ana karakterler olan Lazlo'ya da Sarai'ye de bayıldım. Büyülü, Doğunun mistik havasına sahip elementler ve bilim kurgu altyapısı üzerinden işlenişi çok hoş bir değişiklik oldu. Birden fazla büyülü güçleri olan karakterler itibariyle bir miktar X-Men veya Heroes'u andırıyor aslında ama çok daha yumuşak ve kuşatan bir hikaye. Bir bölüm daha, bir bölüm daha ondan sonra bırakıyorum diye kıvrandığımız kitaplardan var ya işte onlardan biri oldu benim için. Uzun zamandır değişik soluklu bir kitap okumamıştım, bayağı bir süre aklımda yer edecek sanırım. Ama önce ikinci kitabı da hızla okumak istiyorum.