VARİS ‘7.Oğul’ – M.AKYÜZ
Merhabalar
Bugün daha önce epik fantastik bir seri ile bizleri buluşturan sevgili Merve’nin dark romance alanında kaleme aldığı ve bence harikalar yarattığı Varis Serisi’nin ilk kitabı ile geldim
#kitabınkonusu
Ulter dünyanın hakimiyetini eline almak istiyordu ve bunun için yanına aldığı erkek çocuklarını bir infazcı olarak yetiştirmişti. Yunanistan’da infazcı oğulları ile adını duyuran Ulter yaşadıkları bir sorun nedeni ile imajının zedelenmesine tahammül edemez ve joker olarak gördüğü en kıymetlisi 7. Oğlu işlerin başına geçirir. Ve ilk iş olarak ona Köprü Kralını öldürmesini emreder.
7.Oğul yani Marcos zekası ve gözü karalığı ile bilinen herkesin korktuğu ama ama ne görünüşünü ne de kim olduğunu kimsenin bilmediği bir hayalettir. Diğer tüm kardeşlerin sevmediği, başa geçecek diye önlem aldıkları ve hatta öldürme yöntemleri sebebiyle de çekindikleri kişidir. Ulterin kendisine verdiği görev doğrultusunda harekete geçen Marcos, Köprü Kralı Pars Tuna’nın Türkiye’deki evinde kız kardeşi Ahsen’in özel koruması Onur Baran olarak işe başlar. Ahsen bu işte yalnızca piyondur. Ta ki Marcos, Ahsen gözlerinin içine her baktığında saklı geçmişini görüyormuş gibi hissedene kadar.
Ahsen güzel ve zeki bir kadındır. Ailesinin katledilmesi ile ortaya çıkan travmaları onun kaybetme korkusunu gün yüzüne çıkarmış olsa da bir tarafı ise oldukça soğukkanlı ve korkusuzdur. Şirketlerinin başına geçmeyi yalnızca temiz olması şartıyla kabul etmiştir. Abisinin ya da geçmişte ailesinin yaptığı tüm pis işlerden temizlemeyi ümit etmiştir. Lakin o tüm bunlardan kaçarken sığındığı kollar onu buişin tam da merkezine çekecek canından can koparacaktır.
Marcos(Onur) Ahsen’in varlığını yok saymaya çabalarken, Ahsen Onur’u keşfetmek için tüm yolları deneyecektir. Kaçınılmaz olan gerçekleştiğinde oyun yeniden kurulacak. Taraflar yeniden belirlenecektir.
Zekice kurgulanmış bu hikayeye dahil olmaya hazır mısınız?
#kitapyorumum
Sevgili Merve’nin kalemi ile daha önce tanışmayanlar için harika bir tanışma serisi olurken benim gibi diğer kurgularına hakim olanların için ise bambaşka bir türü okumanın heyecanı yaşandı.
Yazarın betimlemeleri, olay akışındaki bütünlük ve yalın dili kitabın soluksuz okunmasını sağlıyordu. Kurgu içerisindeki karakterlere değinecek olursam; Marcos karakteri sert çizgileri olan ve sevgiyi kucaklasa dahi hata yapmayan bir kişilikti. Ahsen ise derin ve aynı zamanda naif bir kimliğe sahipti. Aşka ise çok hızlı yakalandı. İkilinin arasındaki çekim elle tutulur bir haldeydi bu sebeple bilinmezliklerle dolu bir kimlik olan Onur, Ahsen karşısında bocaladı o kısımlar harikaydı Ulter ise bu romanın kötü adamıydı ve öyle olmaya da devam edecek gibi görünüyor
Tüm bu karakterlerin yanı sıra kurgunun akışındaki bilinmezlik o kadar merak uyandırıyordu ki sondaki yaşananla bir süre duvarı izledim. İkinci kitapta neler olacak diye şuan kara kara düşünüyorum. Ve ben tüm bunları merakla beklerken sizleri seriyi okumaya davet ediyorum
TuğçeVarisMerve Akyüz