·320 syf.··Beğendi
···Okunma: 07 Ekim 2024 17:12 “Körlük”. Bu kitap, Nobel ödüllü yazar Jose Saramago tarafından yazılmış. Hikaye, isimsiz bir şehirde aniden ortaya çıkan bir körlük salgınını anlatıyor. İnsanlar bir anda beyaz bir perdeyle kaplanmış gibi kör oluyorlar ve toplum hızla kaosa sürükleniyor.
Kitapta, görme yetisini kaybeden insanların hayatta kalma mücadelesi ve birbirlerine nasıl destek oldukları çok etkileyici bir şekilde işlenmiş. Saramago, insan doğasının en derin yönlerini ve medeniyetin ne kadar kırılgan olduğunu gözler önüne seriyor.
“Körlük”, sadece bir felaket hikayesi değil, aynı zamanda sevgi, umut ve dayanışma üzerine de düşündüren bir roman. Okurken, insan olmanın ne anlama geldiğini ve gerçekten ‘görmenin’ ne demek olduğunu sorguluyorsunuz.
Bu kitabı okumanızı kesinlikle tavsiye ederim. Hem sürükleyici hem de düşündürücü bir eser.