·432 syf.····Okunma: 09 Ekim 2024 02:15 İlk olarak spoiler uyarısı yapmak istiyorum . Sonra bu benim ikinci incelemem ve yanlışlarım olabilir.
Ahmet Ümit dil olsun ,anlatım olsun benim açımdan anlaşılabilir bir yazar. Her kitabını alabilsem . Sanırım hepsini bitirmem bir ay sürmez.
Kitap Urfa da kara kabir de kazı çalışması yapan arkeologların problemlerini konu alıyor . Sadece onların olaylarına değimmekle kalmıyor . Ülkelerin problemlerini , doğunun geri kalmışlığını , çatışmaları ve yarım kalmış insanların hikayelerini çok güzelce anlatıyor .
Arada geçen tartışmalar da insan kendisini orada hissediyor sanki bende karakterlerle tartışıyormuş gibi hissettim . Olayların sonra bağlanma hızı olsun. Açıklanmasının hiç beklemediğim bir şekilde olması beni çok şaşırttı. Kitabın sonuna geldiğimi bile anlayamadım.
Karakterler dünyanın her bir yanından gelmiş insanlardı . Her insan da bir derinlik , derinliğin ardında bir gizem vardı . En güvendiğin bile yüzünü kara çıkarabiliyor. Emin olduklarının ardından ise hiç bir şey çıkmıyor .
Esranın duyguları bana çok gerçekçi hissettirdi . Kendi duygularımla benzerlik gösterdiği için mi bilemem.
Patasana nın ise tabletleri başta iyi gibi gösterilse de zaten sonunun kötü olduğunu baştan söylemişti . Aşmunikal ile birlikteliğini nelere yol açtığını okumak biraz üzücüydü .
Nitekim kitabın sonu gibi güvendiğim dağlara kar yağmış . Beklemediğim bir sonuçla karşılanmıştım. Sonu gelemye başladıkça daha ne olacak diye beklerken sonunda çat diye her şey ortaya çıkmıştı
Benim için güzel bir serüvendi keşke daha sık okuyabilsem ahmet ümidi . Gerçi spoilerlı bir yazı ama buraya kadar okuyanlar ." Polisiye bir kitap okumak istiyorsanız kesinlikle öneririm."