2024 94. kitabı
Ağustos Böceği | Kitap Yorumu Merhaba.Geçtiğimiz günlerde yazarın 4Zümrüdüanka kitabını okuyup paylaşmıştım.Severek okuduğumu söylemiştim.Bu kitap da benim için ayrı bir yere sahip oldu.Ağustos böceği ve karınca hikayesini bilirsiniz. La Fontaine'e göre karınca tüm yaz çalışıp yiyecek biriktirirken ağustos böceği saz çalıp şarkı söylemiş, kışın da karıncaya muhtaç olmuştur. Karınca da yazın tembellik yapan ağustos böceğine gerekli dersi vermiştir. Bu yanlış hikâyeyi herkes duymuştur. Oysa toprak altında türüne göre 4-17 yıl arasında yaşayan ağustos böcekleri yeryüzüne çıktıktan sonra 4 haftalık ömre sahiptirler. Kışın yaşamayacağı içın yiyecek biriktirme endişesi olmaz. Ağustos böceğinin gerçek hikâyesini öğrenince bu sevimli, masum böceklere ne kadar haksızlık yapılmış olduğunu düşünmüşünüzdür. Aslında yanlış anlaşılan, yanlış anlatılan sadece ağustos böcekleri mi? Baktığımızda Mustafa Kemal Atatürk, Mevlana ve tarihe yön vermiş binlerce kişi hâlâ yanlış anlatılmıyor mu? Ya da yanlış anlaşılmalara, yanlış anlatımlara maruz kalmayan var mıdır? Kalıplaşmış düşüncelerimiz dünyayı algılamamızı sınırlıyor olabilir. Bu yanlış bilinen hikaye gibi yanlış anlatılan isimler de var elbette.Kitapta çokça bunlardan bahsediliyor.Sizce kulaktan dolma bilgilerle onlara haksızlık yapılmış mıdır? Bir önceki kitabında da birçok isimden bahsedilmiş ve onlar hakkında doğru bilgilere sahip olmuştuk.Bu kitap tıpkı bir önceki kitap gibi yanlış bilinen hatta belki de bilinmeyen hiç duyulmayan hayat hikayelerini bize sunuyor.Eşsiz bilgiler için bu kitaba bakmalısınız hiç duymadığım bilgilere ve hayat hikayelerini okudum.Örneğin Mozart'ıj muhteşem bir zekası var.Tabi bunu bilmeyeniniz yoktur.Peki ya şunu biliyor musunuz? Mozart'ın zekası takdire şayan.Çocuklara veya bebeklere neden Mozart dinletiliyor? Mozart bir ilahi dinler.İkinci dinleyişinde bu ilahinin notalarını hemen çıkarır.Harika bir müzisyen değil mi?Bu nedenle anne karnında olan bebeklere Mozart dinletilir.Zeka seviyesini arttırdığı ve dinlendirici bir etkiye sahip olduğu için.Kitap harikaydı bu türde kitapları seviyorsanız tavsiye ederim. Kitapla kalın. #bibliyofilblgnokumaları #ağustosböceği
Ağustos BöceğiEmrullah Özkan · İkinci Adam Yayınları · 202332 okunma