Selam.Bugün sizlere daha önce kaleminden Gece Gelen kitabını okuyup çok sevdiğim @muratbasoffical ‘ın son kitabı Tilki ile geldim.Polisiye-gerilim türünü ben severim hele bir de güzel yazılmışsa bayılırım.Yazar kurguyu o kadar güzel yazmış ki kitap bitene kadar suçlu kim acaba diye diye kitabı soluksuz okutuyor.Kitapta ki tüm karakterin hakkı verilmişti ve sonuç asla beklemediğim bir sebep çıktı.Açıkçası yerli yazarların bu kadar başarılı bir şekilde bu türü yazmaları beni çok mutlu ediyor.Yazarın akıcı kalemi ve akıcı kurgusu ile polisiye -gerilim severim diyorsanız mutlaka tanışmalısınız diyor ve kitabı şiddetle tavsiye ediyorum.
#konusu
Ömer Aksoy,çok genç yaşta azmi ve göstermiş olduğu başarılarla başkomiser olmuş ve mesleğine de aşıktır.Taki mesleği yüzünden ailesini kaybedene kadar.Ailesini kaybetmesi çok sevdiği mesleğinden vazgeçmesine sebep olur.Teselliyi içki şişelerinde arayan Ömer yeni güne herkesin ilgisini çeken bir cinayet haberi ile uyanır.Çünkü bu cinayet hiç de sıradan değildir.
Ülke bu cinayet haberi ile çalkalanırken Ömer’in kapısını eski amiri Serbay çalar.Çünkü cinayeti çözme konusunda bir çıkmaza girmişlerdir ve Ömer de ne olursa olsun bu konuda çok başarılı olduğu için onun yardımına ihtiyaçları vardır. Ömer, eski amirinin ısrarlarına dayanamaz ve görevi kabul eder.
Diğer taraftan bulanlardan birisi başarılı bir muhabir olan Büşra’dır. Tıpkı polisler gibi olayın peşine düşmüştür. Araştırmaları devam ederken bir cinayet daha işlenir ve bu cinayetlerin artık bir seri olaya dönüştüğü düşünülür ve basın yasağı getirilir. böyle olunca mesleğinde çok hırslı olan muhabir büşra, Ömer’in kapısını çalar ve ona iş birliği yapmayı teklif eder.Olayların sarpa sarması ve kendisine destek olacak birinin faydalı olabileceğini düşünen Ömer bu teklifi kabul eder.
Bir taraftan Ömer ve Büşra, diğer taraftan polis teşkilatı olayları araştırırken işler iyice karışık bir hal alır. Çünkü katilin durmak gibi bir niyeti yoktur. Cinayetler kusursuz işlenmektedir. Arkada hiçbir delil bırakmayan katil işini gerçekten ustalık da yapmaktadır.
Bakalım Ömer olayları çözebilecek mi?
Büşra’nın bu soruşturmada yeri ne olacak?