2024 127. kitabı
TALİHSİZ SERÜVENLER DİZİSİ 3 / UÇURUMA BAKAN PENCERE~ LEMONY SNICKET Künye; Serinin üçüncü kitabı Çocuk edebiyatı, kara mizah Öksüz kalmış üç çocuk Miras peşinde Kont Olaf Her şeyden korkan Josephine Teyze Uçurumun kenarında bir ev Macera, heyecan, dram 10 yaş üstü için uygun Filme uyarlanmış 214 sayfa Selam… Talihsiz Serüvenler Dizisinin üçüncüsü #uçurumabakanpencere ile devam ediyoruz.Öksüz kalmış Buldaire kardeşlerin başına gelen talihsiz olaylar bu kitapta da artarak devam ediyor.Bana gerilim ve korkunun dozunu bir miktar daha artırmış gibi geldi yazar.Daha çok heyecanlandım okurken.Tabii talihsizlikler tam gaz devam etti yine.Kont Olaf yine peşlerini bırakmadı.Mutlu bir yuvaya kavuşamadı kardeşler. Bu sefer çok uzaktan bir akrabaları olan, adını ilk kez duydukları Josephine Teyzelerinin yanlarına yerleştirir onları Bay Poe.Ağlayan Göl’e tepeden, uçurumun üstünden bakan bir evde oturan Josephine Teyze her şeyden korkan, yakın zamanda kocasını kaybeden, dil bilgisi kurallarına aşırı dikkat eden bir kadındır.O kadar korkaktır ki, telefondan korkar kullanmaz, fırından korkar yemek pişirmez.Eve gelen kardeşler bu hallerini görünce şaşkına dönerler.Ama yine de hallerine şükrederler hiç olmazsa Kont Olaf’tan uzakta yaşayacaklardır.Fakat olaylar istedikleri gibi gitmez ve Kont Olaf kılık değiştirip yanlarına yanaşır. Bu sefer kardeşleri neler beklemektedir? Kont Olaf’ın planlarından kaçabilecekler midir? Serinin adından da anlaşılacağı üzere talihsiz bir sonla ilerliyor.Hiç gün yüzü görmedi öksüzler.Okurken üzülüyorsunuz ama ayrıca beterin beteri varmış diyerek olağan küçük olumsuzluklara fazla üzülmemiz gerektiğini de inceden inceye veriyor yazar.Özellikle okuyucu kitlesi çocuklar olunca bu mesajların daha iyi anlaşılıp, içselleştireceklerini düşünüyorum.Aslında üzüldüğümüz şeylerin o kadar da önemli olmadığını, başını sokacak huzur dolu bir ev, anne ve babanın varlığının her şeye değer olduğunu hicivle veren bir kitap ve seri. Önemle tavsiyemdir Okuma listemin 1440.kitabı oldu… @xlibris.kitap #xlibrispublishing #xlibriskitap #lemony #lemonysnicketsaseriesofunfortunateevents #talihsizseruvenlerdizisi
2024 Okuma Raporları
Talihsiz Serüvenler Dizisi 3 - Uçuruma Bakan PencereLemony Snicket · Doğan Egmont Yayıncılık · 2008661 okunma