2024 88. kitabı
Okunma: 10 Ekim 2024 20:09
Madeline Martin ~Londra'nın Son Kitapçısı Tanıdık kâğıt ve mürekkep kokusunu içine çekerken yeni bir öyküye âşık oldu. Kitaba o kadar dalmıştı ki ön kapının zilinin çınladığını bile duymadı. "Kitap okumanın bu kadar güzel olabilecegini hiç hayal etmemiştim," dedi tanıdık bir ses. "Şu ana kadar." Grace hızla başını kaldırdı ve kitap yere düştü. "George!" Merhaba, harika bir kitap paylaşımı ile geldim. Zaten @yanpasajyayinlari kitapları bu konuda hep harika. Fakat bizim gibi kitap tutkunlarını tam kalbinden vuran bir kitap Londra'nın Son Kitapçısı. Dönem kitaplarını ayrı severim ve 2.Dünya Savaşı Almanya İngiltere ile savaşa giriyor. Dizilerini bile çok severek izlemiştim bu dönemin özellikle de casusluk savaşları ayrı bir detaydır dönemde. Öyle güzel bir okuma oldu ki tadı damaktan kalan.... Şimdi sizler için kısaca konusuna geçelim.. Grace Bennett İngiltere de küçük bir kasabada büyümüştür. Arkadaşı Viv ile en büyük hayalleri bir gün Londra ya gidip orada yaşamaktır. Londra'nın ışıltılı hayatı, sosyal yaşamı ve büyük mağazaları...Yıllardır dayısının dükkanında çalışan Grace annesinin ölümü ve yengesinin itelemesi ile bir nevi Londra biletini kazanmıştır. Annesinin can dostu Bayan Weatherford onu ve Viv i Londra'ya davet etmiş hatta evinde bir odasını onlara çok uygun kiraya vereceğini söylemiştir. Kızlar Londra'dır. Viv hazırladığı tavsiye mektubuyla büyük bir mağazada iş bulurken sahte tavsiye mektubuna yanaşmayan Grace doğal olarak işsiz kalmıştır. Ama bayan Weatherford , Bay Evans'ın küçük kitapçısında iş ayarlar. Sadece 6 ay sürecek bu işin sonunda güzel bir referans mektubu alabilecektir. Kitaplarla yolu şimdiye kadar çok fazla kesişmemiş olan Grace başladığı bu işte biraz tedirgindir. Ama tek derdi keşke bu olsaydı. İngiltere Almanya ile savaşa girmişti.. Grace savaşın kaçınılmaz etkilerini en yakından yaşarken, kitap okumanın büyülü dünyasını, acıyı, dostluğu, dayanışmayı hatta aşkı buldu. Çok severek okuduğum bu kitabı kesinlikle tavsiye ediyorum.. 2024~88.kitap
Londra’nın Son KitapçısıMadeline Martin · Yan Pasaj Yayınları · 2024311 okunma