···Okunma: 10 Ekim 2024 00:47 Taş duvarların arasında büyüyen küçük Barış’ın dünyasına mektupları aracılığıyla bir pencere açıyor roman bizlere. Feride Çiçekoğlu’nun bu dokunaklı eserinde, annesinin yanında hapishanede kalmak zorunda kalan beş yaşındaki bir çocuğun biraz hayal biraz gerçekleri içeren sözlerine odaklanıyoruz.
Barış, annesiyle beraber hapishaneye gelmiş ve taş avluda kendi dünyasını kurmuş küçük bir çocuk. İnci ise onun bu dünyada sorularını bıkmadan yanıtlayan biricik arkadaşı. İnci hapishaneden ayrılınca Barış yazdığı mektuplarla ona ulaşmaya çalışıyor.
Hapishanede annesinin de dahil olduğu koğuşta farklı suçlardan kadınlar yer alıyor. İnci’nin de içlerinde olduğu diğer koğuşta ise düşünce suçundan orada olanlar var. Bir türlü anlam veremiyor düşünmenin neden suç olduğuna ya da onun o masum mektuplarında neyin yasak olup da İnci’ye ulaşamadığına…
Çocukça düşüncelerle bir anda düşsel mekânlara yolculuk yapabiliyor. Aslına bakılırsa bu çocukça düşüncelerin altında gerçeklere dair bir iz daima bulunuyor. Bazen bir kuşun özgürlüğü bazense gökyüzündeki uçurtmanın umudu simgelemesiyle… çok dokunaklı tavsiye edilir. Keyifli okumalar .