Sinir olnumayacak gibi değil ki....
2024 40. kitabı
Okunma: 22 Ekim 2024 12:12
Bu Asya ne kadar da sinielenen, isyankar bir kız böyle. Ama Allah var pek de haksız sayılmaz. Çikolatalı ekmek yemek varken acı biber yemenin alemi de ne ki... Neden insanlar sırtlarını yatmak için değil de yük yüklenmek için kullanmak istiyor . Hayat neden bu kadar zor ve sıkıcı. Aslında zor ve sıkıcı olan hayat mı? Yoksa onu bu hale getiren insanlar mı? Peki ya bu çocukların ebeveynlerinden çektikleri. Herkes anne baba olmamalı. Bu konuda Asyaya katılmamak mümkün değil.Kendi sorumluluğunu alamamış kişilerin başka bir canlının sorumluluğunu alabilmeleri mümkün müydü? Olansa hep çocuklara oluyordu. Olcay ve kardeslerinin yasadiklari, Murat'ın ezilmişliği, horgörülmeleri. Onların tek istediği sevilmek, dinlenmek ve anlaşılmaktı sadece. Oysa hasta ruhlu ebeveynlerin evlat yerine koymadıkları köleleriydi çocukları. Bu duruma nasil sinir olmasin Asya... Peki ya Sümeyye gibiler. Çocuk olmadan büyük, genç olmadan kadın, kadınlığı bilmeden anne , kendisi çocukken çocuğuyla büyüyen annecikler oluveriyorlardı kısacası diyebiliriz ki; bu kitap bize bu çağda yaşamanın,genç olmanın,çocuk olmanın,öğrenci olmanın,sosyal medyanın dayatlamalrinin ,madde bağımlılığının, arkadaşlığın dostluğun, akran zorbalığının,aile kavramının, anne olmanin kadın olmanın, kız çocuğu olmanın gibi gibi......Ahlaki ve vicdani yoksunlukların doğurduğu pek cok konuyu ele alip bizi bir sirkeleyip kendimize getirmek için yazılmış harika bir farkindalik yaratma kitabı diyebilirim. Kesinlikle her yetişkinin okuması gereken bir kitap. Ben kesinlikle bu kitabi kızımada okutmayı düşünüyorum Hatta okullarında bile okutulmasini öğretmeninden rica edeceğim.Yazarin kalemine , yüreğine sağlık. Bugünün gencleri bizim yarınımız. Bilinçli anne babalar ve bu vesileyle güzel bir gelecek umuduyla #k:397312fatma Fatma Hilal Çinici
Sinir OldumFatma Hilal Çinici · Karina Yayınevi · 202313 okunma