Kesinlikle serinin en güzel kitabı olduğunu düşünüyorum. Bir seriyi okumaya başladığınızda; karakterlerin gelişimini gözlemlemek, karakterleri elinizde büyütmüşsünüz hissini uyandırıyor. Şimdiye kadar Alex'in gelişimine şahit olduk ancak diğer karakterleri görme şansımız olmamıştı. Alex'in geçmişe gidişi, bize bunları görme şansını tanıdı. Karakterlerin nasıl bir araya geldiği, kişilerin nasıl düşman oldukları, kötülerin nasıl kötülüğe bulaştığı... Hepsinin cevabı bu kitapta verilmiş.
Yazarın, kitabın başlarında verdiği tüyonun sonlarda karşımıza çıkması ve bütün kitabın neredeyse o tüyoya bağlanması inanılmaz hoşuma gitti. Bence okuyucuyu daha dikkatli okumaya teşvik ediyor.
Kitabın, akademinin dışında geçiyor oluşu da seriye farklı bir boyut kazandırmış. Yeni mekanlar, yeni türler görmek insanı seride tutuyor.
Son olarak; Aven'in o kişiden, şimdiki korkunç kişiye dönüştüğünü görmek de insanın kalbini kırmıyor değil..
(Yeni eklenen karakter favoriniz olabilir, dikkat aşık olma tehlikesi!)