İKİNCİ ATATÜRK
2024 21. kitabı
Okunma: 11 Ekim 2024 00:00
Bir milletin kurtuluşunda ve gelişiminde hep bir kahraman vardır. TÜRKİYE CUHMURİYETİNDE Mustafa Kemal ATATÜRK, FİNLANDİYA içinde Johan Wilhelm Snellmandır. Bu kitap ayrıca gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkelerde ve hatta gelişmiş ülkelerin bile müfredata zorunlu koyması gereken bir kitaptır. Çünkü halkın ve halkın içinden çıkan kahramanların yozlaşmış, geri kalmış ve cahil olmuş bir milletin kökten değiştiğini anlatmaktadır bu kitap. Bir hırsızın hem eğitim hem de kişilik olarak değiştiğini, çocuklarının Avrupa'da iyi eğitim almalarını sağlamak için gece gündüz çalışıp işinin patronu olunca en iyi ürünlerini satıp hile ve kurnazlıktan kaçtığına okurken şahit oldum. Bu kitap; eğitimde çocukların okulda nasıl verimli ders işlediklerini, askeri kışlaların yozlaşmış bir kümes olmaktan çıkıp nasıl da halkın gözünde haylaz çocukların bile adam edilebileceği bir eğitim merkezine dönüştüğünü, kiliselerin hurafelerden oluşmuş düşüncelerden çıkıp halkı ve özellikle gençleri iyi ahlaka ve temiz bir insana dönüştüren bir eğitim kurumuna dönüştüğünü, devlet kurumlarındaki memurların yozlaşmış ve halkı küçük gören egoistlikten nasıl da kurtulup halkın en iyi hizmetkarları olduğunu açıklamaktadır. Kısacası bir milleti her alanda nasıl kökten değişip geliştiğini çok iyi anlatan bir kitap.
Beyaz Zambaklar ÜlkesindeGrigory Petrov · Can Yayınları · 2023124,5bin okunma