2024 7. kitabı
Okunma: 12 Ekim 2024 21:41
Malala dünyada okumak için, bir kimliğe sahip olduğunu göstermek için ve bir kız olarak bir çatı altında eğitimsiz bir şekilde insan muamelesi görmeden yaşamak istemeyen ve bunun için mücadele eden, mücadele etme cesaretini gösteren milyonlarca kızdan biri. Eğitim kadar doğal bir hakkın ellerinden alınmasıyla birçok şeyden mahrum kalan kızların çocukların dünya çapında sesi olmayı başarmış bir hikaye. İnsanlar doğar yaşar ve büyür. Bu döngü milyarlarca insan içerisinde herkes için farklı dönen bir çark adeta. Bu çarkın içerisinde savaşlar, barışlar, sevinçler, hüzünler... Herkes aynı şartlara aynı imkanlara sahip olamıyor maalesef. En kötü şartlarda yaşayanlar, en güzeline sahip olanlar. Aradaki farkın çok fazla olduğu bir döngü. Ama söz konusu olacak olanlar üst düzey şartlarda her şeye sahip olan, mücadele etmek zorunda kalmayanlar değil İmkansızlıklar içerisinde imkan oluşturmaya çalışan, mücadele edenler oluyor. Bu kitapta da en büyük serveti ve şansı ailesi olan bir kız çocuğunun minik kalbiyle büyük bir mücadele vermek zorunda bırakılan hem de en doğal hakkı "eğitim" için ve bu mücadelesi sadece kendisiyle sınırlı kalmamış tüm dünyaya yayılmış olan güçlü bir kız çocuğu. Taliban'ın Pakistan'da yaptığı zulmün insanlara yaşattıkları aslında İslam'ın bizlere her konuda itidali oğütlemesiyle çakışıyor. Her zman aşırılıklar insanları iter ve istenenin aksine sonuçlar doğurur. Tüm dünyada masum insanların barış içerisinde, birilerinin sömürüsüne maruz kalmadan, insani ve eğitim hakları ellerinden alınmadan yaşamalarını nasip et Allah'ım.ve şuan öncelikle Gazze'de, dünyanın diğer yerlerinde zulüm gören ümmeti Muhammed'e yardım et Allah'ım.
Ben MalalaMalala Yusufzay · Pegasus Yayınları · 20193,808 okunma