Kısa parçalardan oluşan ve keyifle okunan bir eser
2024 22. kitabı
Bu kitaptan bahsetmek istedim. Askerde okuduğum kitaplardan biri de buydu. Beni çeken şeyse farklı farklı konulardan oluşan küçük fikir parçalarının bir birleşiminden oluşmasıydı. Çeşitli konularda bakış açıları edinmeyi ve farklı şeyler arasında bağlantı kurmayı severim. Bu yüzden olabildiğince çeşitli konuda farklı bakış açıları edinmek hoşuma gider. Bu şekilde okumalar yapmak bu bağlantıları kurabilmeme yardımcı olur. Kitapta ilginç bulacağınız, daha önce hiç düşünmediğiniz, okurken şaşıracağınız, bazen katılıp bazen katılmayacağınız yerler olacaktır muhtemelen. Benim için böyle olmuştu en azından. Tek bir kişinin bu kadar farklı alanlarda fikir belirtebilmesi de hoşuma gitmişti. Ben de pek çok konuyla ilgilenirim. Tabi pek çoğu amatör düzeyde kalır fakat yine de bir şeyler bilirim. İnsanın farklı alanlarda bilgiler edindikçe hayata bakışının da değişeceğini düşünüyorum. Bir konuda uzmanlaşmak muhtemelen yalnızca o veya o konuya benzer şeylerdeki bakış açınızı önemli ölçüde değiştirir. Birçok konuda temel dahi olsa bilgilenmek ise size hayata bakmak için daha geniş bir çerçeve sunar diye düşünüyorum. Beynim yine bağlantı kurdu :) Şu an bu yazıyı yazarken aklıma gelen bir şeyi paylaşayım hemen :) Hani bir konuda derinleşmek muhtemelen o konudaki bakış açınızı önemli ölçüde etkiler demiştim ya burda şu olabiliyor Kişi o derinleştiği alanda öğrendiklerini her şeye uygulamaya ve her şeyi o şeyle açıklamaya çalışabiliyor Aklıma gelen örnek evrim üzerine çalışan, çokça bilgisi olduğunu da düşündüğüm Evrim ağacı kurucularından Çağrı Mert Bakırcı'nın her şeyi evrimle ya da yine bilgili olduğunu ama objektif olmadığını düşündüğüm Celal Şengör'ün her şeyi bilimle açıklaması geldi İki şahsı tanıyanlar az çok ne demek istediğimi anlamışlardır diye umuyorum Konu çok dağıldı :) Sözün özü okunması keyifli, kısa bölümlerden oluşan ve size farklı alanlarda farklı bakış açıları sunan bir kitap Küçük bir not: Eleştirel bakış açısıyla okumayı unutmayın :)
Duygu ve Düşünce
DenemelerMontaigne · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202065,6bin okunma