2024 25. kitabı
Okunma: 14 Ekim 2024 02:31
Larry Livingston... bir borsa dehası... Borsaya ilk başladığımda kendi kendime "kaybedecek neyim var ki?" düşüncesiyle girmiştim. Zaman içinde sahip olduklarım, elde ettiklerim ve kazandıklarım, sabah bir saatin beni kaldırması ve üstüm olan birinin verdiği emirlerle çalışacağım bir şirkette, birkaç yıl içerisinde kazanacağımdan çok daha fazlasını kısa süre içerisinde bana kazandırdı. Duygusal çöküşler, gelecek kaygıları, başaramama korkusu, kaybetme korkusu ve dip psikolojisi sizi borsada durdurabilir. Bu etkenler sizin risk almanıza engel de olabilir. Paranızın bir kısmını "hiçlik" olarak görmelisiniz. Bu hiçliği finansal anlamda yoktan var etmek için, iyi bir üniversiteyi kazanma yolundaki çalışma azmini, en iyi yatırım yapabileceğiniz şirketler üzerinde araştırma yapmada kullanmalısınız. Ve bingo! Yatırımınızı yapma vakti... 2 artış 1 düşüş yapan uzun vadeli şirketinizi bulduğunuz zaman, o şirkete son bir yıllık durumunda en düşük olduğu yerden alarak, bir sonraki 2 artış yılını beklemelisiniz. Fakat bu süreçte, o parayı tamamen unutmalı ve hiçbir zaman öyle bi' paranız yokmuş gibi davranmalısınız. Eger araştırmanızı yaparsanız, doğru şirketi bulursanız, korkunuzu da yenerseniz, hayatınız o iki yılda değişebilir. Bunlar benim borsa taktiklerim. Fakat Livingston bambaşka bir zeka ve bambaşka bir deha... onun gibi olmak zor. Onun gibi olmanın bir diğer yanı fazla hırsa kendinizi kaptırmaktır. Bu hırs sizi rahatlığa alıştırıp sizi en dibe götürebilir. Bu kitap hem örnek alınması, hem de ibret alınması niteliğinde bir eserdir. Borsaya her merak saran insan bu kitabı okumalıdır. Borsa ile ilgili taktik ve stratejiler her zaman vermişimdir. Ama herhangi bir şirket ismi vererek yatırım tavsiyesi asla :) İyi okumalar
Bir Borsa Spekülatörünün AnılarıEdvin Lefevre · Scala Yayıncılık · 20161,857 okunma