Puan vermedi·504 syf.····Okunma: 12 Ekim 2024 23:12 Taht oyunları ejderhaların doğuşuyla bitmişti, Kralların Çarpışması ejderhaların doğuşunun alameti olan ama kitaptaki “her kralın” kendi zaferine yorumladığı kuyruklu yıldızla başlıyor. Bu kitap daha çok üçüncü kitap yani Kralların Çarpışması Kısım 2’ye hazırlık niteliğinde. Bu kitapta diğer hanedanlar hakkında bilgi edinirken olaylar yavaştan kızışmaya başlıyor. İlk defa Theon Greyjoy’un bakış açısıyla okuyoruz ve Demir Adaları, Greyjoy hanedanını yakından tanıyoruz. İlk kitapta bahsedilen ancak Ejderha Kayasında ne yaptığını hiç göremediğimiz Stannis Baratheon’u Sör Davos’un bakış açısından tanıyor ve yaşananları onun ağzından öğreniyoruz.
Üçüncü kitaba ısınma ve hazırlık niteliğinde olması nedeniyle ilk kitaba göre olaylar daha yavaş ilerliyor. Dolayısıyla bu durum okumayı yavaşlatıyor.
Buz ve Ateşin Şarkısı serisini okurken bir yanda da Game of Thrones’u izlediğim için şunu söyleyebilirim ki yavaştan kitaptan farklılaşmalar başlamış ikinci kitap ve ikinci sezonda. İlk sezon kitaba sadık kalarak neredeyse birebir aynı kronolojik sıra ve olay örgüsüyle giderken ikinci sezonda olayların sıralaması da farklılaşmış. Özünde temel olaylar kitaba sadık kalsa da olayların gelişim aşaması ikinci sezonda tamamen değişmiş neredeyse.
Yine de ne dizi kalitesini kaybediyor ne de kitap efsaneliğini.