2024 166. kitabı
Okunma: 15 Ekim 2024 00:00
Hayatımızı kolaylaştıran büyük bir nimet teknoloji. Hangi çağda yaşamak istersin diye sorsalar teknolojinin ileri düzeyde olduğu bir çağda cevabını verirdim. Günümüzde teknolojiyi aktif olarak kullanan birisi olarak hayatımda büyük kolaylıklar sağladığını belirtmeliyim. Eminim siz de benzer düşüncelere sahipsinizdir. Gelişen telefon uygulamaları ile de konfor alanından çıkmadan ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz : Banka, market, su,... vb . Bunlarda eksisi yok mu Tabii ki , ancak avantajları daha fazla . #ahmetemresaçan ın kitabına ismini veren #zincir de bir telefon uygulaması. İnsanlar ihtiyaçlarına göre iş tanımını girdikleri uygulamada işi yapmaya talip adaylar eşleştiriliyor. İşin bitirme zamanı ve ücreti de baştan belirlenmiş. Bir nevi işçi ve işvereni buluşturan bir uygulama. Mehmet de bu uygulama üzerinden verilen işlerde çalışarak hayatına devam ediyor. Yakında ve kendine uygun işleri seçiyor çoğunlukla. Ailesini küçük yaşta yitirdiği için tek başına yaşıyor. Bir kız arkadaşı var. Sayfalar ilerledikçe ailesinin kaybının ne kadar trajik olduğunu okuyoruz. Kayba ve yalnızlığa rağmen kendini iyi yetiştirmiş, zeki biri Mehmet. Zincir de yapılan işe göre kredi verilmektedir .( Zincir para birimi) En yüksek getirisi olan kırmızı kodlu işlerdir. Arkadaşında tanıştığı Esra ve onunla olanlardan sonra ilk kırmızı kodlu işini alır ve sonrasında yaşanan aksiyon ve gerilim dolu anlar casus filmlerini aratmaz niteliktedir ... Zekice kurgulanmış,bol diyaloglu, akıcı , sürükleyici bir kitaptı Zincir . Her karakter itina ile yerleştilirken okuyucunun her sahneyi gözünde canlandırabilmesi için hiçbir detay da atlanmamış. Soluksuz okuduğum kitap beklentimin çok üzerindeydi.
ZincirAhmet Emre Saçan · Az Kitap · 20249 okunma