9 Ağustos 2024
Az Kitap
9786256092020

2024 92. kitabı
Okunma: 30 Kasım 2024 12:27
Tüm kitapsever dostlarıma mutlu günler kitaplarla güzelleşen vakitler diliyorum Her sayfası ı merakla çevirdiğim, heyecan başta olmak üzere, üzüntü, kaygı, merak duygularımı da harekete geçiren keyifli bir okuma yaşadığım kitap içeriğinde polis, komiser, karakol olmasa da polisiye/gerlim türünde bir kurguya sahip. Gizem, macera, akıl oyunları, kıvrak zeka ve başarılı insan analizleri ile sürükleyici bir okuma. Mehmet Uygar henüz çocuk sayılabileceği bir yaştayken kız kardeşi Funda bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeder. Funda 'nın ölümüne sebep olanı bulmak için büyük çaba sarfeden babası da hastalanır ve vefat eder. Kardeşinin ölümüyle yıkılan annesi babasının ölümüyle kendini toparlayamaz ve o da vefat eder. Tek kardeşli eveynlerin çocukları olan Mehmet arada yardıma gelen kadın Emine Hanım'ın desteğiyle yaşamını idame ettirir. Mehmet bir yere bağlı çalışmayı, hep aynı insanlar ile birarada bulunmayı tercih etmediği için Zincir isimli bir sisteme üye olur ve bu sistem üzerinden iş alarak geçimini sağlar. Bir gün Esra ile tanışır ve kırmızı kodlu işlerin daha çok kredi getirdiğini öğrenir ve kendisini Zincir sistemindeki kırmızı kodlu işlerin içerisinde bulur. Fakat bu kırmızı kodlu işler hiç de öyle masumane değildir. Devletin güvenlik sistemlerine kadar ulaşan bir bağ vardır. Mehmet Uygar keskin zekası, gözü açıklığı ve ceraseti ile uzun yıllardır kökleşmiş bir çeteyi deşifre ederken diğer taraftan da ailesinin başına gelenleri de öğreniyor. Zor bir hayata karşı güçlü bir kişilik olan Mehmet Uygar ile bu kitapla tanıştığıma memnun oldum. @dilhunn__ ile birlikte okuduğumuz bu kitabı siz dostlarınıza da tavsiye ediyorum
2025 92. kitabı
Okunma: 28 Mayıs 2025 22:41
Merhabalar değerli kitapseverler, Bugün sizlere Ahmet Emre Saçan’ın kaleminden çıkan Zincir adlı kitabı tanıtmak istiyorum. Kitabın başkahramanı Mehmet, küçük yaşta geçirdiği bir trafik kazasında kız kardeşini kaybediyor. Bu acı olayın ardından, belli aralıklarla önce babasını, sonra da annesini kaybediyor. Ailesini kaybetmenin acısıyla baş etmeye çalışırken, ev işlerine yardımcı olarak gelen Emine Hanım’ın desteğiyle hayatını sürdürmeye devam ediyor. Bir gün Mehmet’in telefonuna "Zincir" adlı bir uygulama yükleniyor. Bu uygulama üzerinden verilen çeşitli görevleri yaparak geçimini sağlamaya başlıyor. Görevleri yerine getirdiği sırada, hiç tanımadığı bir aile üyesiyle tanışıyor. Aralarında geçmişe dair derin sohbetler gerçekleşiyor. Bu süreçte Mehmet, aynı uygulamada görev yapan Esra ile tanışıyor. Esra'nın önerisiyle "kırmızı kodlu" denilen daha riskli görevlere yöneliyor. Ancak bu yeni görevlerden biri Mehmet'in hayatını altüst edecek olayların kapısını aralıyor. Peki Mehmet bu çıkmazdan kurtulabilecek mi? Karşılaştığı gizemli aile üyesi kim? Mehmet geçmişe dair ailesi ile ilgili öğrendiği gerçekler neler? Bu soruların cevaplarını kitabın sayfalarında bulabilirsiniz. Kitabın her sayfasında "Acaba bir sonraki sayfada ne olacak?" diye heyecanla okudum. Yazarımızın kalemine sağlık, okuyucusu bol olsun. Severek okuduğum bir kitap oldu.
2024 166. kitabı
Okunma: 15 Ekim 2024 00:00
Hayatımızı kolaylaştıran büyük bir nimet teknoloji. Hangi çağda yaşamak istersin diye sorsalar teknolojinin ileri düzeyde olduğu bir çağda cevabını verirdim. Günümüzde teknolojiyi aktif olarak kullanan birisi olarak hayatımda büyük kolaylıklar sağladığını belirtmeliyim. Eminim siz de benzer düşüncelere sahipsinizdir. Gelişen telefon uygulamaları ile de konfor alanından çıkmadan ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz : Banka, market, su,... vb . Bunlarda eksisi yok mu Tabii ki , ancak avantajları daha fazla . #ahmetemresaçan ın kitabına ismini veren #zincir de bir telefon uygulaması. İnsanlar ihtiyaçlarına göre iş tanımını girdikleri uygulamada işi yapmaya talip adaylar eşleştiriliyor. İşin bitirme zamanı ve ücreti de baştan belirlenmiş. Bir nevi işçi ve işvereni buluşturan bir uygulama. Mehmet de bu uygulama üzerinden verilen işlerde çalışarak hayatına devam ediyor. Yakında ve kendine uygun işleri seçiyor çoğunlukla. Ailesini küçük yaşta yitirdiği için tek başına yaşıyor. Bir kız arkadaşı var. Sayfalar ilerledikçe ailesinin kaybının ne kadar trajik olduğunu okuyoruz. Kayba ve yalnızlığa rağmen kendini iyi yetiştirmiş, zeki biri Mehmet. Zincir de yapılan işe göre kredi verilmektedir .( Zincir para birimi) En yüksek getirisi olan kırmızı kodlu işlerdir. Arkadaşında tanıştığı Esra ve onunla olanlardan sonra ilk kırmızı kodlu işini alır ve sonrasında yaşanan aksiyon ve gerilim dolu anlar casus filmlerini aratmaz niteliktedir ... Zekice kurgulanmış,bol diyaloglu, akıcı , sürükleyici bir kitaptı Zincir . Her karakter itina ile yerleştilirken okuyucunun her sahneyi gözünde canlandırabilmesi için hiçbir detay da atlanmamış. Soluksuz okuduğum kitap beklentimin çok üzerindeydi.
2024 54. kitabı
Kapak ne alaka dedim ilk kitabı elime aldığımda. Hakkında hiçbir fikrim yoktu. Lakin okudukça çok sevdim. Zekice kurgulanmış, akıcı ve anlaşılır bir dille yazılmıştı. Şahsen okurken keyif aldım. Yazarın ilk kitabı olmasına rağmen bence okunmaya değer.
1000k
2024 349. kitabı
Okunma: 27 Aralık 2024 00:00
"ZİNCİR" "Hayatın senin hakkındaki kurgusu bambaşka olabiliyor. Sen sahip olduklarınla planlar yapar ve hayaller kurarken, bir anda tümünü yitirebiliyorsun." Teknoloji hayatımızı inanılmaz derecede kolaylaştırıyor. Hangi çağda yaşamak istersin diye sorsalar, hiç düşünmeden teknolojinin ileri düzeyde olduğu bir çağda yaşamayı seçerdim. Günümüzde, telefon uygulamaları sayesinde ihtiyaçlarımızı konfor alanımızdan çıkmadan karşılayabiliyoruz; banka işlemleri, market alışverişi, su siparişi ve daha fazlası… Tabii ki eksileri yok değil ama avantajları tartışmasız daha fazla. Günümüzün iş dünyasında teknoloji, hayatımızın her alanına nüfuz ediyor. Mehmet’in hikâyesi de bunun canlı bir örneği. Bir görev için evinden çıktığında, işin başlamasına sadece birkaç dakika kalmıştı. Telefonunu çıkarıp görev yerine ulaştığını onayladı ve kısa süre sonra içeriden biri, kullanacağı malzemelerle çıktı. Zincir”de yapılan işlerin karşılığı kredi ile ödeniyor; en yüksek getiriyi ise riskli “kırmızı kodlu” işler sağlıyor. Mehmet, arkadaşı Esra sayesinde ilk kırmızı kodlu görevine başlıyor ve bu noktadan sonra yaşanan aksiyon ve gerilim dolu anlar, casus filmlerini aratmıyor. Mehmet’in telefonunda görevle ilgili tüm detaylar hazırdı. Getirilen malzemeleri ve telefonundaki talimatları takip ederek işi titizlikle tamamladı. İşin sonunda, her şeyi bir kez kontrol ettikten sonra görev tamamlanmış olarak sisteme kaydedildi. Uygulamanın yönlendirmesiyle fotoğraf ve videoları çeken Mehmet, dosyaları sisteme yüklediğinde hesabına kazandığı krediler yatırılmıştı. Ancak Mehmet’in hikâyesi burada bitmiyor. Görevden sonra telefonu kapatıp pencereye doğru ilerledi. Dışarısı karanlıktı, içerisi ise dışarıdan rahatça görülebilecek kadar aydınlıktı. Hafifçe perdeyi çekip cama dayanan Mehmet, karşı