Bugün sevdiğim bir arkadaşımla buluştuk ve her zamanki gibi okuduğumuz kitaplardan vs konuşmaya başladık. Ben bu ara Japon edebiyatı okuyorum o da Rus edebiyatı okuyor. İkimiz de hangisini okumanın daha zor olduğunu tartıştık ben Rus edebiyatı dedim arkadaşım Japon edebiyatı dedi... Bana göre Japon edebiyatında karakter isimleri yeni başlayanlar için zor gelebilir ancak betimleme vs olarak kesinlikle Rus edebiyatına göre daha sade olduğunu düşünüyorum. Gündelik yaşamları bile bazen birkaç sayfa anlatılıyor ben sevmiyorum bu durumu Japon edebiyatı daha kararında bu noktada. Aslına bakarsak ikisini de okumak zor sağlam bir okuryazarlik gerektirir. En son karar kıldığımız nokta şu oldu : Rus karakterler aldatmaya Japon karakterler intihara meyilli. Aslına bakarsak Japon edebiyatında da aldatma,cinsellik vs çok ancak odak konu bu değil.
Benim bir arkadaşım da Rus, Alman ve Japon edebiyatına çok ilgili. Ve bana dediği şey Japonların ve Almanların Ruslardan ilham aldığı, dolayısıyla özünde benzedikleri. Ki bence çok haklı, üç edebiyatı da çok okumadım ama okuduğum kadarıyla ona hak verebiliyorum
Önceki 4 yanıtı göster
@lesyeuxdemeri_ hazır hissettiğinde okursun önemli olan güzel bir bilinçle okumak okuduğumuz kitapları 🌸
1 yanıtı göster