JASPER VADİSİ
2024 82. kitabı
Okunma: 15 Ekim 2024 19:01
Herkese Merhaba, Edens serisinin 4. Kitabı ile karşınzıdayım. Beklenti ile başlamadım, serinin devamı diye almıştım, hatta baya beğenmem diye okumaya başladım ama beni şaşırtı ve beğendim. Puan konusunda baya bir ikilem yaşadım, 6 mı? 7 mı? Diye. Sinirlendiğim bazı şeyler oldu baya hemde.... Bide allah aşkına kitabın orjinal ismi ‘’Jasper Vale’’ adamın ismi ve soyadı. Bizde neden jasper ovası diye cevrildik, gerçekten inanılır gibi değil yaa, adamın soyadını ova diye değiştirmek nedir ya .... Neden 6 puan? Derseniz. O olay beni aşırı rahatsız etti, bu kadar rahatsız etmeseydi 7 verirdim. Elosie gerçekten sevdim.. Konusuna gelirsek; Eloise Eden ve Jasper vale bir Vegas gecesinde sarhoş olduklarından sabahında kendilerini evli bulurlar. Ve ikisi bundan ne kadar kaçmaya calışsada kader onları biraaraya ve evliklerine devam etmek zorunda kalırlar. Eloise otelini almak için kabul eder, Jasper’da Üç ay boyunca rol yapıp, katılacağı bir düğünde ona eşlik etmesini rica eder. İlişkileri böyle başlar. Şimdi kitapda sadece Eloise sevdim ve asla seveceğimi düşünmemiştim. Hatta baya önyargılıydım kendisine.... ama tabiki kendisi saf ve yufka yürekli bir kızımız.. tüm puanım kendisine aslında , asla diper faktörler değil, kızın aşkını iliklerinize kadar hissediyorsunuz, ailesine olan bağımlılığı , bağımlılık yüzünden ailesi ne ister onu yapması, o yanlızğını filan baya güzeldi. Kitapta böyle mükemmel bir ailesi , her zaman destekleyen bir aile varmış gibi gözüküyor ama asla öyle değildi. Hatta anne ve babasından aşırı nefret ettim. Kızlara karşı bukadar güvensiz olduklarını baya bir hissettirdiler. Bide gizlice evlendiği için de kızdılar. Kız tek başına mücadele etti, ne abileri nede kız kardeşleri hiç ortalıkta yoktu. Kızı öyle yanlız bıraktılar. Hatta en sinir olduğum şey Lyda olan kardeşi jasperden hoşlanıyordu, eloise tabiki bunu bilmıyordu. Bu mal Lyda kardeşinden uzaklaştı ve bide ispiyonladı kızı ailesine karşı, nasıl sinir oldum sinir... sen nasıl ablasın yaa , insan azcık mı utanmaz be mal, kardeşin ne olmuş hiç mi merak etmez... güyaa birbilerine kemetlemiş bir aile, asla öyle değiller. Yazarın burda baya bir açığı var, bir aile serisi yazıyorsa bazı bölümlerde bu aile sevgisini, desteğini yansıtman lazım, kırdım puan... İşte zoraki evlilikleri başlarlar. Cinsel çekimleri baya yüksek olduğundan devamlı bir sevişme halindeler... bu durumlar artık tüm kitaplarda oluyor. Daha bir şey olmamış hop sevişme, kavga ediyorlar hop sevişme, trip atılması gereken yer ve gerekçekten kırıldığın yerler oluyor hop sevişme... yeter artık yani nedir bu yaaa? Seksin herşeye care olması nedir? Bana biri bunu söyler mi? Nerde kadın gururu yada erkek gururu? Erkek kadını kırar , kadın kendini uzakştırması gereken yerde gidip seks yapmak nedir? bıktım bu durumdan, bu kitapla alakalı demiyorum, artık tüm kitaplarda bu durum böyle, aşırı sinir bozucu... Spoiler olucak bundan sonrası; Jasper tam bir mal ve itici bir karakterdir. Asla ama asla Eloise haketmedi. Bir arkadaş yorumunda yazmış aynen burayada yazıyorum.’’ Gerçi Foster'ın arkadaşı da en fazla bu kadar olurdu zaten.’’ Kendisine bu kadar katılamazdım. Gerçekten arkaşdaşı ile aynı iğrençlik seviyesi yaşadı. Neden mi? Kendisi 10 yıl önceki ilk aşkı ile evlenmiş, ilkleri bu kadınla yaşamış ve kadın o kadar iğrenç biri şöyle evliyken jasper acik ilişki teklif etmiş ve bunu evlerinde başka adamla yatmış, o adamın karısına jasper ile yatması için zorlamış, bir an jasper buna dahil oldu dedim kitabı fırlatıyordum ki neyse ki öyle bir şey yapmamış, kapıya koymuş karısını... şimdi bu şekil gururunu korusaydı farklı şeyler konuşabilirdik ama bu mal 10 yıl boyunca bu eski karısına, nasıl başka kadınlarla seks yaptığı anlatmış, eski karısının inadına.. zaten iğrenç bir kadın nasıl olurda o kadar yıl bu kadını sevmeye devam edebilirsin, inanılır gibi değil yaa... eloise olan aşkını inandım gibi... ama yine söylüyorum eloise daha iyilerine laiktir. En merak ettiğim kısım düğün kısmıydı, oraları beğendim... bu arada smut sahneleri sevdim, güzel yazmış. İlk kitapta beklediğim smut sahnleri hepsini burda yazdı herhalde.... Ama hala ilk kitabın etkisi yok. Olmayacakta beli, seriye devam edeceğim. Bu kitabı tavsiye ederim .
1000k
Jasper VadisiDevney Perry · Ren Kitap · 2024567 okunma
1.585 Gösterim
Edens Serisi benim için mükemmel bir seri nasıl batırılırın tam bir örneği maalesef 🫠🫠
Tugce D.
Aynen öyle maalesef😒😊
Beğenmene şaşırdım gerçekten beni rahatsız eden çok detay vardı. Aslında ailesinin otelle ilgili çekinceleri tamamen kızlarının mutlu olup olmamasıyla ilgiliydi bence.Yani bütün çocuklarına sıkıntı çıkarmadan işletmelerini verip Eloise’e karşı mı garezleri vardı ,bence hayır.Sadece duygusal yapıda olduğu için işletmeyi yönetirken daha katı olursa daha az incinir düşüncesiyle yaptılar.Ama Jasper otel için Eloise’in verdiği mücadeleye saygı duysa da Anne ve Harrison’u kötü göstermeye çalıştı.Kitabı okuduk sonra şu şekilde yorum yapmıştım.Eloise de bence çok kolay bir karakterdi.İyiydi evet hatta Jasper’dan daha iyisini hak ediyordu.
Tugce D.
readbooksread Biraz beni şaşıttığı için galiba hahaha :) daha kötü beklıyordum cunku:)) eloise sevince onun için 1 puan ekledim:D o takıldığım olay olmazsa 7 verirdim, basit ve klişede olsada :)))