“Eğer yeterince şiirsel yaparsan, her şeyi meşrulaştırabilirsin.”
Kitaba beni başlatan güdü bu alıntı oldu. Konusundan bahsedecedecek olursam yedi konservatuar öğrencisi arkadaştan birinin ölümüyle yaşanan olaylar alıyor. Dark Academia için tanıdık olduğunuz bir konu. Spoilere kaymadan yorumumu yapacak olursam katili az çok tahmin ediyorsunuz. Lakin arkadaşlık bağlarını çok sevdiğimi söylememeyeceğim. Daha fazla içi dolu karakterler görmek isterdim.
Onun dışında Shakespeare’a aşina olmama gibi bir ihtimaliniz yok. Başta sadece shakespeare yapmaları tatmin etmese de ilerleyen kısımlardaki diyalog ile oturuyor. Tiyatro metinleri hoşuma gitti.
Tam ay bu saçma diyecekken yazar öncesinde bu sorumu engelleyecek şekilde bir olay yaratıyor ve o zaman kızamıyorum. Normalde yedi puan verecekken sekize çeken de bu oldu. Fakat genel olarak karakterlere ısınamadım. Sadece var olmak için var gibi düşündüklerim oldu. Daha çok derinlik ve felsefe isterdim.
Genel olarak güzel bir kitap. Çok fazla Gizli Tarih benzetmesi diyenleri gördüm, sıra ona da gelince yorumumda değişiklikler olabilir. Sevgiyle kalın.