Ingiliz yazar Byatt'in felsefe,teoloji, psikolojiyi kurguyla harmanladığı edebiyat gibi edebiyat yaptığı romanı Oyun.
Iki kızkardeşin hikayesi:Cassandra ve Julia'nin.
Iki kardeş birbirini anlayamamış, sevmeyi becerememiş,aynı kişiye aşık olmuş,daha sonra yolları ayrılmış biri Oxford'da öğretim görevlisi diğeri çok satan romanların yazarı olmuştur.
Romanda Hristiyanlık mitleri ve mitolojik karakterler metafor olarak kullanılmış. Özellikle Doğabilimci Simon'in yılan tutkusu ......Yılan cennette Havva'yi ve Adem'i ayartan şeytani temsil ederken,aynı zamanda düşmanlık tohumlarını eker, bir yandan da gömlek değiştirerek yeni bir başlangıcı simgeler.
Cassandra ise mitolojide geleceği gören ve rahibe olmak isteyen bir karakter. Bizim romandaki Cassandra'miza biraz benzer. Bu isim seçiminin bilinçli olduğunu düşünüyorum. Yine Julia'nin kocası Thor,dindar bir Katolik olarak sürekli yardim faaliyetlerinde bulunur, kendi ailesini unutmak pahasina.Thor İskandinav mitolojisinde önemli bir karakterdir.Hem güçlüdür hem yardımseverdir.
Dolu dolu birkaç kere okunması gereken kiskancligin ve nefretin romanı.Okuyun....