·408 syf.····Okunma: 17 Ekim 2024 00:22 Bombastic Side Eye
Kitabın çevirisinden midir, yazarın dilinden midir anlamadım kitap çok kopuk. Konusu aslında çok ilgi çekici, tam benlik diye düşünmüştüm ama hiç öyle çıkmadı.
Dusty ana kız karakter. Yeni geçiş yaptığı üniversiteye yakın bir öğrenci evinde oda tutuyor ama o iş öyle manasız karışık ki. Odasını bizim Dusty'ye devreden kız evin sahibi falan değil odasını nasıl devrediyor? Ev arkadaşı olan kızlar ilk geldiği saniyeden kıza zorbalık ediyor, sebep?
Stone var bir de erkek karakter. Ne yaptığı belli değil. Cool kötü çocuk desen değil, grumpy ama içi tatlı falan desen değil, bir anı diğerini tutmuyor dengesiz herifin teki..
Bağlam kopukluğu yüzünden bu iki karakter hikayenin başında birbirlerinden nefret mi ediyorlar, yok mu sayıyorlar, eski dostluklarına özlem duysalarda arada engel mi var nedir hani gram anlamıyorsunuz. Kız karaktere derinlik vereyim diye yazar sağolsun bolca laf salatası eklemeye çalışmış ama kızın karakteri yok bildiğin. Neye neden o tepkiyi verdi, asosyal mi arkadaş edinemeyen travmalı bir kız mı, her şey belirsiz. Öyle anlık kararlar ve hisleri ile devam ediyor hayatına. Çok garip hani okumadan anlamazsınız ama bu tecrübeyi yaşamadan da hayatınıza devam edebilirsiniz.
Yani nasıl anlatayım, kız karakter duygusal çöküş yaşıyor tamam mı, baya çığlıklar yardım çığlıkları ağlamalar falan, sonra bam bunları hissetmek istemiyorum diyor ve seks yapıyorlar. Hani bizde yükselemiyoruz çünkü manasız. Kavganın ortasında bir elektriklenme olur, ne bileyim yine duygusal çöküş olur ama soft bir giriş olur kız duygularını kapamak ister vs. Bunlardan hiç biri değildi. Yazar öyle bir sahne yazmak istemiş ama becerememiş yani.
Kızı zorbalayan kötü kızlar birden onu sevmeye başlıyorlar. Saçma sapan bir geçmiş travma daha ortaya çıkıyor ama iki sayfada özet geçilip bitiyor. Derinlik yok, ne ana ne de yan karakterlerin bildiğiniz karakteri yok. Kötü, çok kötü bir Wattpad kitabı gibiydi. Aklına bir kurgu gelmiş ama yazamamış gibiydi.
Ulan lütfen çocukluk arkadaşından aşka yada çocukluk arkadaşından düşmana sonrada düşmandan aşka iyi bir kitap biliyorsanız üzerime fırlatın. Kitap bende canımın çok çektiği bir yemeği kötü bir aşçının elinden yemişim hissi bıraktı. Hala yemeği canım çekiyor ve açım. Bu tarz bir kurguya sahip bildiğiniz iyi bir kitap varsa cidden önerebilirsiniz.
Sevmedim, önermiyorum..
Herkese iyi okumalar..