Düşmanlar

Orijinal Adı:
Enemies

2024 18. kitabı
Okunma: 03 Kasım 2024 01:15
Umut verip güven aşıladıktan sonra yarı yolda bırakanlarda bugün: Düşmanlar. Bu kitap nasıl bu kadar yokuş aşağı gitti cidden? Halbuki ilk 100 sayfası ne kadar da güzeldi. Geçmişte yaşadığı bir olay sebebiyle kendisine adım adım yeni bir hayat kurmaya çalışan Dusty ile seneler sonra çocukluk arkadaşı Dusty'nin hayatına mecburen tekrardan dahil olan futbol yıldızı Stone'nun geçmişten gelen ve makul bir sebebe dayanan düşmanlığının aşka dönüşmesini okuyacaktık ne güzel. Bunun temelleri atılmıştı yavaş yavaş. Fakat sonradan ne olduysa yazar bu umut vadeden gidişatı şak diye bozdu ve kitabı bir anda dram, keder ve gözyaşına boğdu. Sırf Dusty Stone'a mecbur kalsın diye tüm tuşlara basıp yeni yeni konular açtı ama bunların hiçbirini doğru dürüst işleyemedi. Potansiyeli yüksek olan çiftini de bu kaosun içinde harcadı ve ilişkilerini yapay ve itici olmaktan bir adım öteye götüremedi. Keza yan karakterlerini de hiçbir derinliği olmayan, kuru gürültüden farksız kişiler olarak yazdı. Yazar ilk 100 sayfada yaşattığı heyecanı kalan 300 sayfada hiç etti kısacası. Hele sonsözün sonsözü vardı ki felaketti. Daha kötüsü gelene kadar en kötü final seçildi ben tarafından.
Olmamış...
·408 syf.·
2024 187. kitabı
Bu kitabın yazarı kesinlikle Türk Wattpad kitaplarından okumuş. Kitabın test güzel yanı gerçekten çok akıcı olması. Konu çok güzel ama o kadar kötü işlenmiş ki yani olaylar tam açıklanmamış havada kalan çok fazla şey var bir de kızın iç dünyasını çok fazla okuyoruz ama önemli yerlere okumuyoruz çok gereksiz detaylara okuduk. Mesela çocuğa ne ara aşık oldu o kadar iç dünyasını okuduk ama çocuğa olan aşkını görmedik son sayfalarda hop aşık oldu. Çocuk kitabın başından beri kıza uyuz oluyor ve sürekli sürtük dedi, ya da sürtüklük yapma dedi. Ama yaşadıkların nefret seksi de bunlara aşık mı etti anlayamadım. Sanki ergen bir yazarın ilk ilk denemesini okuduk yani hayal gücü çok güzel ama o hayal gücünü geliştirmek bir kitaba dönüştürmek kısmı gerçekten çok acemi kalmış. Kızın erkek kardeşi ile olan ilişkisi çok garipti ev arkadaşlarıyla olan ilişkisi gerçekten garipti. Kızın erkek kardeşi kızla beraber mi yaşamak istiyordu yoksa tamamen erkek karakter için mi ablasini istiyordu anlaşılmadı. Kitabın sonlarına doğru kızın çocuğun babasıyla ilgili yaptığı iftira gerçekten çok gereksizdi öyle bir şeye ne gerek vardı çocuk da inanmadı zaten kız sadece söylediği yalanla kaldı. Gerçekten anlaşılmayan çok fazla detay vardı o yüzden çok iyi yorumlar yapamam bu kitapla ilgili elinizde varsa okuyun hızlı okunuyor ama kafa karışıklığı ve neden okudum ki düşüncesi sonunda size kalır.
2024 33. kitabı
Kitabın konusunu okuyunca çok ilgimi çekti çünkü düşmandan aşka, çocukluk arkadaşı konularına bayılıyorumm Kitabın ilk bir kaç sayfası Dusty'nin yeni hayatına başlamasını okuyoruz ve okur okumaz Dusty'nin daha dik başlı olmasını istedim. Ev arkadaşlarına karşı çoğu zaman sessiz kalıyordu ve bu hallerini okurken bir tık delirdim ama sonra arayı düzeltiyorlar neyse ki. Bir kaç bölüm sonra asıl karakterimiz giriş yapıyor ve girer girmez Dusty'le birbirlerinden nefret ettikleri halde onu koruması, sahip çıkması çok güzeldi Dusty'nin yaşadığı şeyleri okurken onun için üzülüp Stone ve ailesini karşı olan tutumuna bir hak verdim. Stone'nin durumu öğrenir öğrenmez hemen Dusty destek olması güzeldi ve her panik atak geçirdiğinde koşa koşa gelmesine düştümm Stone'nin Dusty'nin düştüğü her anda yanında olup ona destek olması onu ev arkadaşlarına karşı korumasını okumak güzeldi ama kitabın ikinci yarısına geçtikten sonra kitap bende koptu maalesef İkisinin arasındaki aşk bana geçmedi ki o kısımları yazar çok geçiştirmişti. Aralarındaki duyguların daha yavaş ve daha gerçekçi yazılmasını isterdim. Dusty'nin Stone'nin ailesine karşı olan düşünceleri kitabın başından beri belliyken final bölümünde daha farklı bir şey beklerdim. İkisinin arasındaki duygusal kısımları yazar yazıp geçmişti. Özellikle Stone'nin ağzından da okumak isterdim Dusty'ninev arkadaşları ilen olan sahnelerini de sevmedim çünkü Story geldikten sonra Dusty'in yanında durmaya başladılar. Bilmiyorum ikinci yarısının daha yavaş ve daha ayrıntılı okumak isterdim. Aralarındaki duygunun, aşkın daha yavastve derin olmasını isterdim. Bazı sahneler soru işareti bıraktı bende. Yine de kitap kötü bir kitap değil. Yazarın kalemi daha iyi olabilirdi
2024 85. kitabı
Okunma: 17 Ekim 2024 00:22
Bombastic Side Eye Kitabın çevirisinden midir, yazarın dilinden midir anlamadım kitap çok kopuk. Konusu aslında çok ilgi çekici, tam benlik diye düşünmüştüm ama hiç öyle çıkmadı. Dusty ana kız karakter. Yeni geçiş yaptığı üniversiteye yakın bir öğrenci evinde oda tutuyor ama o iş öyle manasız karışık ki. Odasını bizim Dusty'ye devreden kız evin sahibi falan değil odasını nasıl devrediyor? Ev arkadaşı olan kızlar ilk geldiği saniyeden kıza zorbalık ediyor, sebep? Stone var bir de erkek karakter. Ne yaptığı belli değil. Cool kötü çocuk desen değil, grumpy ama içi tatlı falan desen değil, bir anı diğerini tutmuyor dengesiz herifin teki.. Bağlam kopukluğu yüzünden bu iki karakter hikayenin başında birbirlerinden nefret mi ediyorlar, yok mu sayıyorlar, eski dostluklarına özlem duysalarda arada engel mi var nedir hani gram anlamıyorsunuz. Kız karaktere derinlik vereyim diye yazar sağolsun bolca laf salatası eklemeye çalışmış ama kızın karakteri yok bildiğin. Neye neden o tepkiyi verdi, asosyal mi arkadaş edinemeyen travmalı bir kız mı, her şey belirsiz. Öyle anlık kararlar ve hisleri ile devam ediyor hayatına. Çok garip hani okumadan anlamazsınız ama bu tecrübeyi yaşamadan da hayatınıza devam edebilirsiniz. Yani nasıl anlatayım, kız karakter duygusal çöküş yaşıyor tamam mı, baya çığlıklar yardım çığlıkları ağlamalar falan, sonra bam bunları hissetmek istemiyorum diyor ve seks yapıyorlar. Hani bizde yükselemiyoruz çünkü manasız. Kavganın ortasında bir elektriklenme olur, ne bileyim yine duygusal çöküş olur ama soft bir giriş olur kız duygularını kapamak ister vs. Bunlardan hiç biri değildi. Yazar öyle bir sahne yazmak istemiş ama becerememiş yani. Kızı zorbalayan kötü kızlar birden onu sevmeye başlıyorlar. Saçma sapan bir geçmiş travma daha ortaya çıkıyor ama iki sayfada
DÜŞMANLAR-TİJAN
2025 8. kitabı
Düşmanlar, tam anlamıyla bir yaz kitabı! Oldukça akıcı ve sürükleyici bir hikaye, bir iki günde bitirilebilecek türden bir kitap. Evet gerçekten Wattpad kurgularına benzeyen bir kurgusu var ama sürükleyici. Kitabın karakterleriyle tanışmak ve onların yaşadığı duygusal dönüşümü görmek ; yaşanan tatsız olaylardan sonra Dusty ve Stone arasındaki eski düşmanlığın zamanla aşka dönüşmesi, yer yer duygusal anlar, karşılıklı geçmişlerini öğrenmeleri... Kitap genel olarak pozitif bir hava taşıyor ve yazın keyfini çıkarırken okumak için oldukça ideal. Duygusal inişler çıkışlar olmasına rağmen hızlıca bitirilebilecek, rahatça okunabilecek bir kitap.
2024 86. kitabı
Okunma: 29 Eylül 2024 13:30
Normal bir spor romantİzmİ gibi gözükse de aslında dram ağırlıklı bir kitap. Ve bunun işleyişini de sevdim. Stone'dan başlarda hayvanatlığı yüzünden sinir olsam da sonradan kızla olan kimyasını sevdim :)) Stone küfür etmeyi azaltmalısın tavsiyem djdjdjd İlk karşılaşmaları biraz olaylı. Stone, Dusty'e kayıplarını haber vermek için karşısına çıkıyor. Sonradan felaketler peşimizi bırakmıyor diyelim... Ve bir şekilde Stone bize bakmaya ve ilgilenmeye gönüllü oluyor. Nefretlerine rağmen. Kız geçmişinde olanlar yüzünden nefret etmekte çok haklı. Ama tekrar karşılaşmalarından sonraki zamanlarda düşman olmayı pek beceremiyorlar gibi Stone'un kıza olan destekleri çok güzeldi. Sadece aralarındaki aşk kısmı daha güzel ve derin işlenebilirdi gibi. Onun dışında benim için keyifli bir okumaydı. 3,5/5
2026 44. kitabı
Ana karakterimiz Dusty'nin, üniversite için başka eyalete gitmesini ve burada çocukluktan da tanıdığı Stone'u görmesiyle başlıyoruz. Stone oldukça ünlü bir futbolcudur ve kızımız ondan ölümüne nefret etmektedir. Öncelikle kitap başlangıcından itibaren beni etkilemedi. Mesela bir kitap alırsınız ve ilk sayfada olan olay, sizi kitabın devamını okumaya teşvik eder. Ama bu kitaptaki başlangıç sahneleri o kadar saçma ve manasız yazılmıştı ki... Başından itibaren hikayeye çekilemedim. Yan karakterlere çok bağlanamadığım gibi ana karaktere de çok bağlanamadım. Sürekli her şeyden mızmız eden, ne istediği belli olmayan bir tipti. Bu kadar mızmızlığa rağmen ne hikmetse ana karakter erkeğimiz Stone, bir türlü etrafında dolanmaktan vazgeçemiyordu. Kızımız herkes tarafından çok seviliyor. Başına bir olay geliyor, elli kişi aynı anda koşuyor. Herkes işi gücü bırakıp onla ilgileniyor. Seçilmiş kızı trope u o kadar fazla belliydi ki kızın tek bir tutkusu, hobisi bile yoktu. Kafa dağıtmak istiyorsanız çok daha iyi kitaplar bulabilirsiniz piyasada.
2024 62. kitabı
Geçmişindeki kötü talihini bu kez düzelteceğine inan Dusty, yepyeni bir eyalete taşınır. Bulduğu odaya taşındığında aklındaki tek şey huzurdur. Fakat eskiden en yakın arkadaşı olan Amerikan Futbolu duayeni Stone Reeves ve ekibini tam da karşısında bulacağından habersizdir. Dostlukları uzun süredir nefretle besleniyordu. O her ne kadar futbolcular tarafından tapılacak derecede takdir toplasa da Dusty en yakın düşmanının gerçek yüzünü biliyordu. Fakat ya her şey zamanla tersine dönmeye başlarsa Dusty ve Stone'un bir sonraki hamlesi ne olacaktı? Kitap slow burn dediğimiz türde ağır ilerliyor. Sizi sıkmayacak kadar akıcı diyaloglara ev sahipliği yapıyor. Bir çoğumuz için Dusty'nin hikayesi kalp burkan türdeydi. Özellikle spor romantizmi ve düşmandan aşka severler bu kitaba bayılacaklar. Ah dramı da unutmamak şart! Bir okur başka ne bekleyebilir ki... #düşmanlar #thenemies #tijan #pukkayayınları
Dram
2024 159. kitabı
Okunma: 18 Ekim 2024 17:49
Seni seviyorum ve seni sevmeme izin vermeni istiyorum, seni kendime ait kılmak istiyorum. Benim kadınım. Sadece benim. Tamamen benim. Senin ne istediğin umrumda değil. Başkasının seninle olmasına izin veremem. Benimsin, bebeğim. Sadece benim. Bugün Düşmanlar kitabının yorumuyla geldim. Bu kitabı bir solukta okudum. Nefreti ve düşmanlığı sonuna kadar hissettim. Açıkçası bu kitap bana iyi bir mola oldu. Dusty, eğitiminin son iki yılında hayallerinin peşinde gitmeye karar vererek Güney Dakota'dan Teksas'a gelmişti. Aslında bunu yapmak büyük bir cesaret istiyordu. Çocukluğunun, lise döneminin güzel ve acı dolu günlerini yaşandığı yere tekrar olmak onun için hiç kolay değildi. Hayatına yeni bir yol çizmek için çıktığı bu yolda ilk darbesini odasını kiraladığı Char'dan alır. Kiraladığı oda futbol partilerinin yapıldığı, okulun gözde grubunun evidir. Dusty görünmez olmayı tercih eden biri olarak evdekilerle çok samimi olmaz. Okuldaki derslerine ağırlık verirken giderlerini karşılamak için de iş aramaya başlar. Hayatında en nefret ettiği kişi NLF yıldızı Stone Reeves'de buradadır. Onunla asla görüşmeyeceğini düşünen Dusty tabii ki yanılıyordu. Çocukluğunun güzel anıları onunlayken gençlik döneminde en kötüsüde onunla olmuştu. Stone'nin babası onun babasının kovmuş, bu yüzden zor günler yaşamışlardı. Annesini rahatsızlığı ve vefatı babasıyla acı günlerdi. Dusty, nefretinde o kadar haklıydı ki bunları Stone'ye anlattığı sahnede ona çok hak verdim. Stone cephesinde ise bilmediği birçok şey olduğunu anladı. Bundan sonra her zaman Dusty'nin yanında olmaya çalıştı. Dusty'nin yaşadığı ikilemler bazen fazla geldi bana. Stone karakterini ve yakın takım arkadaşlarına bayıldım. Son zamanlarda okuduğumuz sporcu kitaplardan farklı olarak duygusal yönününde ağırlıklı olması çok güzeldi.
2025 2. kitabı
Çok fazla duygu, çok fazla kendine acıma, çok fazla geçmişe takılı kalma, çok fazla özgüvensizlik, çok fazla başkalarına muhtaçlık, çok fazla eziklik, çok fazla travma, çok kolay affetme...

TijanYazar · 2 kitap
Tijan is a New York Times Bestselling author that writes suspenseful and unpredictable novels. Her characters are strong, intense, and gut-wrenchingly real with a little bit of sass on the side. Tijan began writing later in life and once she started, she was hooked. She’s written multi-bestsellers including the Carter Reed Series, the Fallen Crest Series, and Ryan's Bed among others. She is currently writing to her heart's content in north Minnesota with an English Cocker Spaniel she adores. To find what to read next of hers, go to tijansbooks.com WALLSTREET JOURNAL, NEW YORK TIMES, AND USA TODAY BESTSELLING AUTHOR