Puan vermedi·284 syf.··Beğendi
· Tesadüf
Hüseyin Rahmi Gürpınar klasiklerinde sona doğru yaklaşıyorum
19.yüzyılın sonlarındaki İstanbul'u ve arka sokaklardaki yoksul mahalleleri kendine has bir dille anlatan Tesadüf romanı ile sizlerleyim bu defa.
Yazar yine bu romanında faldan ve büyüden medet uman insanları, özellikle bir mahallede yaşan kadınların birbirleri ile olan diyaloglarını onların kendi şiveleri ile anlatıyor. Bu da ortaya trajikomik olayların çıkmasını sağlıyor.
Nefise Hanım,kenar mahallede yaşayan, insanları küçük oyunlarıyla dolandıran falcı bir kadındır. Gülsüm, Saibe ve Şöhret ise ilişkilerindeki sorunlar nedeniyle falcı kadına başvuran dertli kadınlardır. Saibe'nin kocası Mail Bey ise karısını aldatma ve zevkine düşkün birisidir. Olaylar bu kişiler ve yaşadıkları ilginç olaylar çevresinde gelişmektedir. Farkı farklı kişileri romanın sonuna doğru aynı olaya bağlaması ise tam bir sinema filmi izlemek gibiydi Ben yazarın kalemini çok beğendiğimi daha öncede söylemiştim. Okumanızı tavsiye ediyorum. Keyifli okumalar...
#hüseyinrahmigürpınar #tesadüf #kaprayayınları #kitapyurdu #kitapyurducom #okudumbitti #okudum #okuyun #okutun #kitaplarım #kütüphanem #kendimaldım #okumak #okumakgüzeldir #okumakiyileştirir #okumaközgürlüktür #okumakeyfi