2024 92. kitabı
Okunma: 17 Ekim 2024 17:23
Göz 5/10 2,5/5 Selamlar benim için maalesef istediğim düzeyde heyecanı vermeyen bir kitapla geldim bugün. Kitap Carrie adında, annesi dinle kafayı bozduğu için işkenceyle ve türlü sorunla büyüyen, telekinetik yeteneğe sahip genç bir kızı anlatıyor. Kitapta kasabayı etkisi altına almış ve çok fazla insanın ölümüne neden olan o büyük olayı okuyoruz yalnızca. Ve bu olayı Carrie dışında birkaç karakterin bakış açısıyla gözlemliyoruz. Roman akışının içerisinde karakter geçişleri aralarında verilen bu olayla ilgili yazılmış olan gazete, kitap ve soruşturma yazılarını okumak kitabın heyecanını ve gerilimini arttırdı. Ancak kitap bir yerden sonra fazlaca tekrara düştü. Tek bir olayı farklı bir sürü kaynaktan ve karakterden okuduğunuda daha olay gerçekleşmeden ne olduğunu anlamaya başlamıştım zaten. E olayı da aynı şekilde birçok karakterin bakış açısıyla tekrar tekrar okuyunca bayağı bir sıkıldım. King'in 1977 yılında çıkan ilk ormanlarında biri zannediyorum kitap. Yazarı okumaya Medyum kitabıyla başlamış ve onu aşırı sevmiştim. Sonrasında ise kitaplarını kronolojik çıkış sırasına göre okumak istedim. Yani yazarın ilk eserlerinden biri olduğu için ve 1977de çıktığı için kitap dönemine göre başarılı. Belki 10 yıl önce falan okusaydım ben de severdim. Korku yönü yoktu. Daha çok psikolojik gerilim diyebiliriz. Telekinetik yeteneğin yer alması ise yazarın dünyasına giriş açısından önemli bir yere sahip.
GözStephen King · Altın Kitaplar · 20238,2bin okunma