···Okunma: 18 Ekim 2024 19:33 ''Kasaba, daha ilk sayfalarından itibaren okuyucuyu içine çeken konusu, neredeyse hiç bitmeyen gerilimi ve aksiyonuyla elinizden bırakamayacağınız bir kitap.
Amerika'da siyahlar ve beyazlar arasındaki sınıfsal mücadeleden daha çok etkilenen birileri vardır, bunlar Kızıldırelilerdir.
İkinci sınıf insan muamelesi görmekten bir türlü kurtulamazlar, eğer bir yanlış veya hata yapılmışsa, bir Kızılderelinin orada olması yeterlidir, büyük ihtimalle suçlu odur.
İşte böyle bir ortamda cinayetten suçlu bulunup 16 yılını hapiste geçirmeye mahkum olmuştur Jeremy, onun hapisten çıkmasıyla ise Kasaba'da işler çok değişecektir.
Hikâye, hapishanede geçirdiği uzun yılların ardından baş karakterlerimizden biri olan Jeremy'nin şartlı tahliye ile hapisten çıkmasıyla başlıyor ve sonraki süreçte olanları okuyoruz kitapta.
İnsanların kendi çıkarları uğruna neler yapabileceklerini, kanun adamlarının ve yüksek rütbedeki insanların yolsuzluğunu, çürüyen toplumu eleştirel bir dille anlatıyor yazar. En çokta önyargıyı, önyargının işleri nasıl yanlış yönlere götürebileceğini..
Kasaba, yazardan okuduğum ilk kitap ve kesinlikle son olmayacak, yazarın kalemine hayran kaldım. Yazar konuyu o kadar iyi işlemiş ki, neredeyse heyecanla ve merakla okumadığım tek bir sayfa bile olmadı.
Yaptığı ters köşeler, şaşırtmalar ve yaşattığı aksiyonla büyük bir heyecanla okuduğum bir kitap oldu Kasaba.
Kesinlikle tavsiyedir.''