Kitap ilk sayfasindan öyle bir sarıp sarmaladi ki... İlk defa ilk sayfasindan içine düştüğüm bir kitapti. Bütün kitaplarını okudum ama en vurucu eseri buydu bence. Altın vuruş gibi... Matruska gibi.. sürpriz içinde sürpriz. Gece 3.30 da bitirdim. Kitabi okumadığım zamanlarda hep aklımdaydı. Kesinle okumalisiniz. Konusuna bilerek girmiyorum çünkü herkes kitabın içeriğini olduğu gibi yazıp insanın okuma hevesini kırıyor sinir bozucu. Kesinle alıp okumalısınız. Kitaplar artık çok pahalı ama bence verdiğiniz paraya inanın değer. Asla pişman olmazsınız. Kitapliginizin başrolu olur.
Bitirdiğimden beri etkisinden çıkamadım.
Ters köşe bekliyordum ama bu çok farklıydı.
Hayranlıkla okudum
Herseyin açığa çıktı bölümü bir kaç kez okudun yanlış mı anladım diye
O kadr güzel o kadarr mükemmel
Her şey on sekiz yıl önce Wallace County Kasabasında Alfred'in kızı Elizabeth'in
öldürülmesi ve Elizabeth'in ölümünden iki yıl sonra da kız kardeşi Lucy ' nin ortadan kaybolması
''Kasaba, daha ilk sayfalarından itibaren okuyucuyu içine çeken konusu, neredeyse hiç bitmeyen gerilimi ve aksiyonuyla elinizden bırakamayacağınız bir kitap.
Amerika'da siyahlar ve beyazlar arasındaki sınıfsal mücadeleden daha çok etkilenen birileri vardır, bunlar Kızıldırelilerdir.
İkinci sınıf insan muamelesi görmekten bir türlü kurtulamazlar, eğer bir yanlış veya hata yapılmışsa, bir Kızılderelinin orada olması yeterlidir, büyük ihtimalle suçlu odur.
İşte böyle bir ortamda cinayetten suçlu bulunup 16 yılını hapiste geçirmeye mahkum olmuştur Jeremy, onun hapisten çıkmasıyla ise Kasaba'da işler çok değişecektir.
Hikâye, hapishanede geçirdiği uzun yılların ardından baş karakterlerimizden biri olan Jeremy'nin şartlı tahliye ile hapisten çıkmasıyla başlıyor ve sonraki süreçte olanları okuyoruz kitapta.
İnsanların kendi çıkarları uğruna neler yapabileceklerini, kanun adamlarının ve yüksek rütbedeki insanların yolsuzluğunu, çürüyen toplumu eleştirel bir dille anlatıyor yazar. En çokta önyargıyı, önyargının işleri nasıl yanlış yönlere götürebileceğini..
Kasaba, yazardan okuduğum ilk kitap ve kesinlikle son olmayacak, yazarın kalemine hayran kaldım. Yazar konuyu o kadar iyi işlemiş ki, neredeyse heyecanla ve merakla okumadığım tek bir sayfa bile olmadı.
Yaptığı ters köşeler, şaşırtmalar ve yaşattığı aksiyonla büyük bir heyecanla okuduğum bir kitap oldu Kasaba.
Kesinlikle tavsiyedir.''
KasabaAlein Kentigerna · Panama Yayıncılık · 2021185 okunma
Kasaba kitabının yorumuyla sizlerleyim; Alien Kentigerna yine beni şaşırtmayı başardı. Harika bir kitaptı. Her sayfa merak uyandırıcı, her sayfa adrenalin dolu ve sürprizle biten bir son. Olay
Kitap özetle;
-Elizabeth'in öldürülmesi ve erkek arkadaşı Larsen'in 16 yıl tutuklu kaldıktan sonra mahkemece salıverilmesi
-Ardından kardeşi Lucy'nin kaybolması
- Yıllar sonra babasının öldürülmesiyle birlikte bu davanın tekrar gündeme gelmesi
- Gazeteci kimliğiyle Patrick'in olaya müdahil olması
- Soruşturmayı savcı Viktor'un yapması
- Davanın mahkemede görülmesi sanığın ve tanıkların ifadeleri avukatların savunma yapmaları
- Karar verileceği gün sürpriz tanığın çıkması ve davanın seyrini değiştirmesi
- Sonrasında Anderson ailesinin bir bir yok oluşu ve sıradışı olaylar, ölümler..
Okuduğum en etkileyici polisiye romanlarından bir tanesi diyebilirim. Yazar olayı okurlarına sunmakla kalmıyor gidişatını, nedenlerini, ihanetleri, itirafları, haksızlıkları, yaşamdan çalınmışlıkları, tam bitti derken yeniden ümitlenmeyi, korkuyu, hırsı, acımasızlığı ve daha nice duyguları okurlarına hissettiriyor. Bir olay ancak bu kadar güzel anlatabilirdi dedirten türden.
KasabaAlein Kentigerna · Panama Yayıncılık · 2021185 okunma
Kasabanın en güzel kızı vahşice öldürülür ve ardından kardeşi kaybolur.
Katil zanlısı olarak, öldürülen kızın sevgilisi tutuklanır. Jeremy Larsen Navajo yerlisidir.
Yıllar sonra temyiz mahkemesi verilen idam kararını bozar, Larsen serbest kalır. Serbest kaldığı gün kızların babası öldürülür.
Harika bir kitaptı
KasabaAlein Kentigerna · Panama Yayıncılık · 2021185 okunma
Konusu güzel olsa da, anlatım aynı güzelliği yansıtmıyor maalesef. Şiddet şehvet argo diz boyu. Bütün kasaba bir olmuş Elizabeth'in peşinde. Sonu şaşırtsa da sevemedigim bir kitap oldu.
Ön yargı ile başladım Kasaba kitabına. Gereksiz konuşmalarla boğuştum biraz. Konu olarak beğendim diyebilirim. Ama olaylar o kadar birbirine girmiş ve sonuçsuz kalmış ki. O mu, bu mu demekten kendimi alamadım. Kitabın sonlarına doğru olayın çözülüp katilin bulunması için yeni yeni karakterler çıkıverdi. Sonunu tahmin etmeye gelince edemedim. Öyle uzun sürdü ki katili öğrenmemiz. Lafın kısası beni yoran bir kitap oldu kendileri. Keyifli okumalar.
KasabaAlein Kentigerna · Panama Yayıncılık · 2021185 okunma
Anagram gibi bir isme sahip olan, halüsinasyon adlı gerilim dozu yüksek ve sürükleyici FBI - seri katil polisiyesine imza atmış, internet ya da başka bir kaynaktan hakkında bilgiye ulaşmanın neredeyse imkansız olduğu esrarengiz edebiyatçı.
Romanların çevirmen hanesinde ismi yazan
Alper Atılgan tarafından yazıldığı iddiaları oldukça yaygın. Bunda kitapların sadece Türkçe baskılarının olması ve hiçbir şekilde farklı bir dilde yayınlanmamış olması da etkili.