( Spolier içerir azcık.....:D). Harry başlangıçta akrabalarıyla birlikte yaşıyordur. Annesi ve babası ölmüştür. Anne ve babasının bir trafik kazasında öldüğünü diye düşünür Harry. Ama asıl gerçeği bilmiyordur. Akrabaları Harry’nin doğuştan büyü yeteneklerine sahip olduğunu biliyorlardır. Harry ise bunu bilmiyordur. (Bazılarını büyüdükçe öğrenir) Bazı günler evlerine mektup geliyordur. Ama akrabalar bu mektupları akrabaları gizliyorlardır. Birgün Harry bu mektuplardan birine ulaşır. Annesinin ve babasının trafik kazasıyla değil, Voldemort tarafından öldürüldüğünü okur. Voldemort kötü bir büyücüdür. Annesinin ve babasının öldüğü gün kurtulan tek çocuktur. Alnındaki yara izi ise o zamandan kalmaktadır. Harry bir gün akrabaları tarafından bir büyücü okuluna kaydedilir. Okula giden otobüste birkaç kişiyle tanışır. Ron ve Hermonie ile tanışır. Okula geldiklerinde ise Derse başlarlar. Herkese bir süpürge verilir. Harry ise tek seferde uçmayı başarır (Nedeni başrol olması. :D) Havada uçarken yapması riskli olan bir hareket yapan Harry durumun farkında değildir. Öğretmenin ise bu hareketin ona felç yaratabileceğini söyler. Öğretmeni Harry’i bir yere kolundan tutarak götürür. Onu oklun takımına katmak ister. Ama Harry’e çok çalışmasını söyler ve ona Nisbus 2000’e gitmesini söyler (süpürgesinin adı). 3 arkadaş bir gün okulu gezmek ister. Merdivenlerin değişimlerinden dolayı okulda girilmesi yasak olan bölgeye girerler. Girdiklerinde az ilerlediklerinde ise ileride 3 başl bir köpek görürler. Onun bir şey koruduğunu düşünürler. Öğretmenlerine sorduklarında bunların onları ilgilendirmediğini söyler. Hermonie kütüphanedeki bir kitapta orda saklananın felsefe taşı olduğunu öğrenir. İksir hocaları olan Snape’in baz şüpheli hareketlerinden dolayı taşı çalmayı düşünen 3 arkadaş Hadrig’in yanına giderler. Ama Hadrig onun taşı koruyan öğretmenlerden olduğunu söyler. Voldemort ta bu taşın peşindedir. Hadrif Profesör Dumledore yaşadıkça Voldemort bir şey yapamayacağını söyler. Birgün öğretmenlerden biri ve Harry ve arkadaşlar taşın çalınmaya çalıştığını düşünürler ve odaya giderler. Biri peşindedir ve onu kovalamaya çalışırlar yakalamaya çalışırken çeşitli tuzaklara denk gelirler. Son tuzak olan satranç taşlarına dönüşmeleri gerekir. Aralarında en iyi satranç oynayan Ron dur. Hermonie ise Ron ile kalacağını söyler ve Harry geçitten geçer. İçerde Snape öğretmenini beklerken içerde kekeme hocaları Quirell öğretmenlerini görürler. Öğretmeni sürekli aynaya bakıyordur. Harry oraya baktığında felsefe taşının cebinde olduğunu görür. Kaçmaya çalışır ama öğretmeni onu geri çeker ve Harry onu engellemeye çalışırken koluna dokunur ve kolu yok olur. Voldemort arkalarında görünür ve Voldemort'a dokunur ve yok olur. Harry gözlerini hastanede açar ve okul biter. Kitabı okumanızı tavsiye ederim daha diğer serilerini okumadım. :D Bence Kitap konusunda azcık abartmışlar. Kötü adamın tek hamlede yok olması sonunda kötü olmuş. Bir insan nası doğuştan büyü bilerek doğabilir o mantıksız.(Kurgu olduğunu bende biliyorum sadece eleştri :D).