2024 11. kitabı
Bu kitapta toksik ilişki nedir nasıl oluru anlatmış gibi. Bu seri için beklentim büyüktü ama kendimi o kadar zorlayarak okudum ki her kitabı insan diyor neden okuyorum, madem zorlanıyorum? demekki beğenmemişim bu çileye neden devam ediyorum? Ben de bilmiyorum. Ama seriyi bu sene bitireceğim o kesin. Evet kitap bitti tüm kitap boyunca öyle miydi böyle miydi deyip bütün şüpheleri okudukça okuduk bu kadar kararsız olunmaz bir birdir sıfır sıfırdır ama hayat öyle değil ve bu kitapta aslında bize bunu anlatıyordu. Yani istememiz gerektiğini bildiğimiz halde bazı şeyleri istiyoruz ya mesela.. kitabı okurken kendi haytımda şüpheyle yaşar mıyım acaba bir gün bu kadar diye endişelendim durdum. Biraz da alıntı yapalım “Hiç tatmadığım hayatı , dünyayı elimden kaçırdığım bana artık hiçbir yenilik sunmayan bir kadınla değiş tokuş ettiğim kanısındaydım” “Albertineın sözlerine değil suskunluklarına bakışlarına kızarmalarına somurtmalarına ve hatta sebepsiz olduklarını kendisine kolayca kanıtlayabileceğim ama farkına varmamış gibi görünmeyi tercih ettiğim öfkelerine dayanarak mantık yürüttüğümde bu hayatın albertine için dayanılmaz olduğu , sürekli olarak sevdiği şeylerden mahrum kaldığı ve kaçınılmaz olarak günün birinde beni terk edeceği sonucuna varıyordum”
MahpusMarcel Proust · Yapı Kredi Yayınları · 20231,481 okunma