Ortalığa korku saçan kan iblisleri; Krallarının elindeki kan içen kılıcı sayesinde güçlenip bir çok kabileyi yok etmiş insan üstü yaratıklar . Svaryalılarla yaptıkları yıllarca süren savaşta çalınan kılıca tekrar kavuşup yaratacağı kızıl sisin gücüyle tekrar ortaya çıkmak istiyorlar .
Travfak ; Savaşta kral babası ölünce Svarya 'dan sürgün edilmiş bir adam .Elindeki kan iblislerinden çaldığı kılıcı bu topraklardan uzaklaştırmak istiyor.Elindeki kılıç ona sıradışı güçler veriyor .
Büyü tarikatı imparatorluğu ; Büyücü Künte ve Demirata'nın yönetiminte yetiştirilen büyücüler karşısında hırsına yenilen ve büyü gücünü lider olma uğruna kötüye kullanan Lordel ve yandaşları.
Çölün ortasında yolcuğuna devam eden Tvafrak bir taraftan saldırıya uğrayan kervanlara yardım ederken diğer taraftan Svarya ve büyü tarikatı ile bağlantımızı kuruyor .Kan iblisleri en korkulan derken Lavrel ve yandaşlarının yaptığı insanlık dışı büyüler büyü imparatorluğuna zorlu anlar yaşatıyor.
Kan iblislerinin saldırıları ,kılıcı bulmak için katledilenler arasında Travfak kılıcı nereye emanet edecek dersiniz ? Kan iblisleri tekrar rahatça ortaya çıkabilecek mi ? Lavrel'in kullandığı ,yasaklanan ruh büyüsü nasıl bir şeydi ?Üstelik kumun altındaki yaratıklar da
tehlike saçıyordu .
Baştan sona aksiyonun bir dakika duymadığı olaylarda her bir hareket film izler gibi gözümüzde canlanıyor .Bir film senaryosu okumuş hissi yarattı bende .
Fantastik macerayı seviyorsanız kaçırmayın derim . Yazarımızın kalemine sağlık.