···Okunma: 21 Ekim 2024 08:31 Bora Tavman / Deliyi Yaratan Zaman
Hayatı ve kişilikleri sorgulatan, çevresel faktörlerin ruhunuza indirdiği darbeler sonucu geçirebileceğiniz değişime ışık tutan ve derinliği ile sizi düşüncelere iten bir kitap.
Her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünürsek hata yapmadan yaşayabilir miyiz? Hatasız bir hayat mutluluk için yeterli midir? Hayatımıza seçimlerimiz yön veriyor ve en güzeli de bu seçimlerimizi istediğimiz zaman değiştirme lüksüne ve huzuruna sahip olmamız. Bir bütünün iki yarısını yansıtan Cem ve Samet ile duygular denizinde zaman geçireceğiz.
İnsanlar acı çekip darbe aldıkça maske takmayı ve oyunu kuralları ile oynamayı öğrenir. Samet de bu insanlardan biriydi. Tek isteği sevgisine karşılık bulmak ve kullanılmamaktır ama daha dünyaya geldiği anda çok sevilen dedesinin ismini alarak ikinci olmaya alıştırdı onu çevresi. Sürekli kıyaslanmak zorunda kaldı ve ismini aldığı dedesi ile aynı erdemlere sahip olması gerektiği hissettirildi. Büyüyünce de aşkta yaşadı bu ikilemi. Sevgisini hak etmeyen birini sevmesi ve aşktaki devam eden şansızlığı onu farklı kararlar almaya itti. Kendince kurallar koydu. Önemsiyormuş gibi güzel sözlerle kızları etkiliyor ama aslında hiç önemsemiyordu. Ta ki bir gün yine aşık olup tüm kuralları yıkana kadar. Yaşadığı duygular ağır geldikçe yazmaya ve böylece hafiflediğini sanmaya başladı. Biz okurlar da yazdıklarından hem Samet’i hem de yaşadıklarını öğrenmeye başlıyor ve hayata onun penceresinden baktıkça da sorgulamalar yapmaya başlıyoruz.
Cem aldığı kararlardan dönmeyip sabırlı ve özverili bir şekilde zamanını geçirirken, Samet sürekli kararlarını yok sayıp yanlış tercihler yaparak zamanını geçirdi. Zamana karşı farklı bakış açısıyla yaklaşan ve alt metinleri ile bir çok mesaj veren etkileyici bir hikaye okumak isteyenler kaçırmamalı. Keyifli okumalar…