···Okunma: 03 Kasım 2024 18:59 Duru Mavi'nin Kızıl Gece adlı kitabını bitirdim. Hikaye İstanbul'un elit bir üniversitede okuyan 5 çocuklu bir ailenin ilk çocuğu olan Rozelin adlı kızın hayat hikayesini anlatıyor.
Rozelin'in en küçük kardeşine ise çok üzüldüm. Allah kimseye yaşatmasın. Haliyle aldıkları destek de kesiliyor.
Rozelin hem bir yandan çalışıyor, ailesinin geçimini sağlarken arkadaşının kendisine bir vakıftan gelen yardım teklifini önermesi üzerine konuşmak için vakıfa gidiyor.
Ama her şey yolunda giderken kendisini başka bir ülkede buluyor. Üstelik burada bir kral ve yardımcıları var. Kralın Rozelin hakkında tek bir amacı vardır.
Gerçekten de okurken kendimi masal dünyasında gibi hissettim.
Rozelin buradan kaçmanın yollarını ararken kendini daha da çıkmazın içinde buluyor.
Kralın eşine de okurken çok üzüldüm. Acaba kim neden öldürdü merak ediyorum.
Özellikle Biran ve Rozelin'in bir sahnesi var ki ona tek kelimeyle bayıldım. Sanki yavaş yavaş birbirine aşık oluyor.
Biran ne kadar kaba biri olsa da özünde yufka bir adam. Rozelin'e değer veriyor. Onun için neler neler yapıyor.
Acaba Rozelin onu seçecek mi merak ediyorum. Mestan ve Mirel'e de okurken çok üzüldüm.
Okurken Kraliçeye sinir oldum. Gerçekten de Allah Rozelin'e sabır versin.
Büyücünün anlattığı hikaye ise çok ilgimi çekti.
Sonu ise hiç beklenmedik bir şekilde bitti.