2024 25. kitabı
Okunma: 11 Ekim 2024 08:46
Rita, Albuquerque polis teşkilatı için çalışan bir adli tıp fotoğrafçısıdır. Küçüklüğünden beri fotoğraf çekmeye karşı büyük bir ilgisi olan Rita, fotoğrafçılık kariyerinde ilerlemeyi seçerken adli tıp fotoğrafçısı olacağını hiç düşünmemiştir. Kaderin cilvesiyle bu mesleğe adım atmış, mükemmel fotoğrafçılık becerileri ve ayrıntıları kaçırmayan gözlem gücüyle birçok davayı çözmüştür. Aslında kimsenin bilmediği bir yeteneği daha vardır: Suç mağdurlarının hayaletlerini görmek ve onlarla iletişim kurmak. Tabii ki bu onun isteyerek yaptığı bir şey değildir. Kulağa çok havalı bir yetenek gibi gelse de aslında bu durum onun hayatını kabusa çevirmektedir. Çünkü çevresindeki hayaletler Rita'nın onları gördüğünü ve duyduğunu fark ettikleri anda istediklerini ona yaptırmak için onun hayatını cehenneme çevirmekten geri durmazlar. Rita, olay yerinde fotoğraf çektiği sırada, cinayete kurban gitmiş ancak intihar süsü verilmiş kadın kurbanın hayaletinin öfkesine maruz kalır. Kadının ondan ısrarla istediği ve kendisine yardım etmesi için tehdit ettiği bir şey vardır. Rita kadının katilini bulmak için tabiri caizse dedektifliğe başlar. Yolun sonunda ise onu bekleyen korkunç bir gerçek vardır... Rita'nın hikâyesini okuduğumuz bu kitap sıradan bir korku, suç ve gerilim hikâyesi değil. Geçmişle bugün arasında mekik dokuyarak yaptığımız okumada Rita'nın büyüme, kendini bulma, yeteneklerini keşfetme, sınırlarını koruma hikâyesine ve hayat mücadelesine de şahit oluyoruz. Bir yandan hüzünlendirip bir yandan gülümsetirken her sayfada gerilimi arttıran bu hikâyeyi okurken kitabı nasıl bitirdiğinizi anlamıyorsunuz. Ben severek okudum, o yüzden tavsiye ederim .
DeklanşörRamona Emerson · The Kitap Yayınları · 202480 okunma