Modern Gurbet
2024 61. kitabı
Okunma: 12 Ekim 2024 00:55
Neden böyle bir başlık? İncelememi yazdıktan sonra dönüp baktığımda aslında insan en çok da kendi içine gurbet.. Ve bir Terapist olarak modern terapiler ile de bu gurbeti aşmak biraz zor bir süreç oluyor. Terapi: Kültürel Bir Eleştiri, psikoterapinin kendi içinden yükselen bir ses.. Psikoterapi kuramlarının arka planlarına, gelişimlerine ve taşıdıkları ideolojik izlere ışık tutan çok değerli bir eleştiri ve daha insancıl, daha kültür odaklı bir terapinin inşası gayretinde kıymetli bir serüven… Bireyleri iyileştirmeye çalışırken, kendi içindeki çıkmazlara bakmayı başaramayan terapi yöntemlerine tam da içeriden bir bakış sağlıyor Sayın Kemal Bey.. Bir terapistin gözünden insan ve ruhu nedir? Nasıl terapi edilmeli ve uygun yaklaşımlar ne olmalıdır? Modern terapiler, bireyselleşme ve özgürlüğe vurgu yaparken, insanı toplumsal ve kültürel bağlamından uzaklaştırıyor mu?  İşte bu kitap, hem bir modern çağ eleştirisi sunuyor, hem de bu sorulara cevap arıyor. Kitap genel okuyucudan ziyade psikoloji alanıyla ilgilenenlere yönelik hazırlanmış. Ama bu alana ilgisi olmayan birisinin de gayet okuyup beğenebileceği, hatta bir sürü yerin altını çizip, işaret bırakıldığı okumalarda gerçektirenler olmadı değil. Nereden bildiğimi sormayın. Kitap bana ulaşmadan çok özel ellere gitti de :)) İyi ki gitti ve bana tekrar tekrar dönüp bakabileceğim renkli postitler ile dolu bir eser olarak geri döndü.
TerapiM. Kemal Sayar · Timaş Yayınları · 2013362 okunma