2024 28. kitabı
Kalpte yanan hiçbir arzu daha acı verici olamaz. Çünkü insan hayata ancak kendi kendisi ve dünya için taşıdığı anlamla uzlaşarak katlanabilir. #mumlarsonunakadaryanar #sándormárai Geçtiğimiz hafta bitirmeme rağmen ikinci defa okuduğum, sizlerle Story'de üstüne basa basa "gördüğünüz kitapçıda kapın" uyarısından sonra birçok okurla buluşan kitap(göndermiş olduğunuz mesajlara ve görsellere ayrı bir )Mumla Sonuna Kadar Yanar. Bu tür kitaplar beni benden almakla kalmıyor, her okurun masasında filizlenmesi beni ayrıca mutlu ediyor. Sanırım mesleğime olan aşkım daha da alevleniyor. Bu mecrada kitapları okuyucularıyla buluşturmak ayrı bir onur benim için. Mârai yine kitabı arşa çıkarmış. #işinaslıjuditvesonrası gibi. Her zaman çizgisini bozmayan, şeridini çektikten sonra okurların karşısa geçip "hadi bakalım kendinizle yüzleşin yüzleşbileceğiniz kadar" cümlesini kitabın merkezine iliştimiş Metaforlar, hayali karakterler müthiş.Nefterin ötesine geçen duygu karmaşası olağanüstü. Aradan geçen kırk bir yıl. Zamanın evrensel tarihi, bir mumun sona kadar yanmasıyla geçen süre arasındaki zaman kavramı belki de gerçeği aramanın süresiyle doğru orantıda buluşması, kaderin iflah olmaz serzenişiyle alay etmesi muhtemel başka zorlukları da beraberinde getiriyordur; kim bilir... Öyle bir kitap okuyorsunuz ki, altını çizdiğiniz o cümleler nasıl bir duygu yoğunluğu yaşatıyorsa size, bir sonraki sayfada izi kalıyor desem abartmış olmam sanırım. Bir bakmışsınız kalem elinizde bir ok gibi karşı cümleyle kavga edercesine mücadele ediyor. Bir sonraki sayfanın habercisi niteliğinde.Göz kayması oluyor mu? Elbette "Zaman bir şeyleri getirip götürüyor, kendiliğinden; sadece bir eylem ve olayları zamanın içine yerleştiriyor değiliz. Tek bir an, zamanın belli bir noktası bir fırsat yaratabilir; o geçti mi artık hiçbir şey yapamazsın." Eminim çok çok seveceksiniz. Alıp okuyun Her okur ayrı bir lezzet alır mı? Elbette. Haftanın kitabı olsun. Keyifle okuyun.
Mumlar Sonuna Kadar YanarSándor Márai · Yapı Kredi Yayınları · 20246,5bin okunma
1 +1'leme
İncelemenizde o kadar çok yazım hatası var ki, muhtemelen ayrı bir yerde yazdığınız metni buraya kopyalarken oluştu. Bu da okumayı zorlaştırıyor.
Aslı ÖZGÜN
Merhaba. Evet ugulamadan kopyalayıp buraya aktarıyorum. Bundan dolayı sorun olabilir.