Merhabalar
Üç bedene bölünmüş tek ruh olan farklı özel güçlere sahip üç kız kardeşten bahsedeceğim bugün sizlere.
Moira-soylu Io,ablaları Ava ve Thais. Anne ve babalarını yıllar önce kaybetmişler. Kaderin iplerini, bir insanın yaşam ipliğinin yakın zamanda kopup kopmayacağını görebiliyorlar. Sadece moira-soylular Kader tanrıçalarının soyundan gelenler, her insandan fışkıran ve onları dünyada en çok sevdikleri şeylere bağlayan gümüş ipleri görebiliyorlar. Moira_soylular tıpkı Kader tanrıçaları Maira'ların kendisi gibi her zaman üç kişi olurlar, ilk doğan eğirici; yeni iplikler dokuyabilir. İkinci biçimlendirici; bir ipliği uzatıp kısaltabilir ilgili duyguyu yoğunlaştırabilir ya da zayıflatabilir. En küçükleri kesici; istediği ipliği hatta yaşam ipliğini bile kesebilir. Kesiciler tehlikeli olanlardır.
Thais ilk doğan, Ava iki numara ve asıl kahramanımız İo ise üç numara. Thais, İo ile ortak iş yaparken ondan istememesi gereken bir şey ister ve reddedildiğinde evi terk eder, bir daha da gelmez. İki yıl sonra ortaya sürpriz bir şekilde farklı bağlantılarla çıktığında İo şaşıracaktır. Ava, mafya kraliçesi Bianca Rossi'nin yanında ses sanatçısı olarak çalışmaktadır. İo ise özel dedektiflik yaparak kişilerin müşterilerini aldatıp akdatmadığını, kumar oynayıp oynamadığını ya da içki içip içmediğini öğreniyor ve daha fazlası müşteriler bu yeteneğin ortaya çıkarabileceği sırlara da erişmek istiyorlar; hayatındaki kişilerin neyi sevip sevmediklerini..
İo'nun kader ipliklerinden biri yakışıklı genç oğlumuz Edei ile henüz karşılıklı konuşma fırsatı bulamayan İo onunla bağını kopartmaya hazırlanırken şehirde yaptığı son dedektiflik işinde bağı kopmuş c*nayet işleyen ve intikam hırsı ile dolu tayfa denk gelir, şimdiye kadar bağı kopan bir özel yetenekliye rastlanmamıştır. Bu işi çözmesi için mafya kraliçesi kendisi ve yanında çalışan Edei'yi görevlendirir. Birlikte çalışmaya başlarlar aralarında çekim olur ama Edei'nin doktor kız arkadaşı olduğu için İo bir adım atmaz. İşin arkasında farklı topluluklardan da Dokuzlar gibi, yardım alırlar lakin her şey karşılıklıdır. Dokuzlardan aldığı bilgilerle İo kendi ile ilgili başka sırları da öğrenir.
Thais evi neden terk etti?
Dokuzlar bu olayların neresinde?
İo kendi ile ilgili kehanet veren Dokuzlara güvenecek mi?
Edei ile bir gelecekleri var mı?
Bianca Rossi ne saklıyor?
İpi kopmuş tayfların amacı ne ardında ne var?
Macerayı soluksuz okudum devam kitabını da bekliyorum açıkçası ters köşe oldum olayların arkasındaki kişi beni şoka uğrattı tavsiye ederim
#kaderingümüşipleri
@olimposyayinlari
@kikahatzopoulou
~
"Korku insanı uyuşturmazdı, temkinli ve tetikte olmasını sağlardı."
~
"Aşık olduğun kişiyle birlikte olmak böyle bir his miydi? Mideniz sıvılaşıyormuş gibi, kalbiniz göğsünüzde çırpınıyormuş gibi..."
~
"Bazen sevdiğimiz insanlar zalimce davranabilir. Sevgimiz onları aklamaz. Aklamamalı da."
~
"Bir keresinde bilge biri bana kötülüğe tahammül etmenin ağır ağır ölmek gibi olduğunu söylemişti."
Kübra Kabakcı
#aydabiryerlibiryabancıyazarokuyoruz