2024 47. kitabı
Öncelikle spoiler içerir. Kitabı şu an bitirdim ve düşüncelerimi olduğu gibi aktarmak istiyorum. Kitabı çok fazla öneri sayesinde almıştım ve kitabın isminden de kaynaklanaraktan büyük bir umut içerisindeydim fakat hayal kırıklığına uğradım. Kitap kurtları derken aslında daha çok iki kişinin kitaplardan konuşaraktan daha çok kitabın,kitap okumanın ne demek olduğunun daha ön planda olduğu bir aşkın yaşanmasını bekliyordum fakat tam tersine annesinin vefatını atlatamayan ve kız kardeşine annelik yapmaya çalışıp ona onun her türlü ihtiyacını karşılarsa kız kardeşinin asla kendisinden kopmayacağını asla yanından ayrılmayacağını düşünen ve artık takıntılı bir hale gelmiş birisinin psikolojik sürecini okudum. kitapta çok fazla gereksiz betimlemeler vardı sürekli karakterin iç dünyası yansıtılıyordu. Bu beni biraz yordu kitap 400 küsür sayfa ve bu süreçte sanırım belki de 10 sayfada sadece annesi ya da annesiyle alakalı şeyler geçmedi kitap boyunca sürekli annesinden bahsetti, annesinin ne kadar özlediğinden ve annesiyle olan bütün anılarından ve annesinden dolayı kardeşine karşı yaptığı şeylerden. Şahsen bence böyle bir konuda kitabın isminin "kitap kurtları" olması gerekmiyordu. Bence kitap ismi biraz yanlış olmuş tabii ki arada kitap isimleri geçti, farklı kitaplar ile ilgili şeyler konuşuldu ama çok azdı, birkaç cümleden ya da tek bir cümleden oluşuyordu, çok fazla kitaplarla ya da editörlükle ya da bu süreçlerle alakalı şeyler yoktu ve bu biraz beni üzdü çünkü daha ağırlıklı olaraktan bunları okumayı istiyordum. Yaşadığı aşk büyük klişeler ile doluydu. Fakat bu süreçte karakterimizin psikolojik olarak kendine gelişini okumuş olduk bence kitap ismi daha farklı olmalıydı.
Kitap KurtlarıEmily Henry · Epsilon Yayınevi · 20231,170 okunma