Merhaba arkadaşlar. Mutlu bir hafta dilerim. William Irish, Cornell Woolrich adıyla da tanınan, özellikle 70’li yılların kitap furyasında karşımıza çıkan ve açık söylemek gerekirse Milliyet’in Türk okurlarına bir kazığıdır. Neden bu şekilde sert bir açıklama yapıyorum? Çünkü hiçbir bilgi vermeden, hangi eserden çevirdiklerini belirtmeden, olduğu gibi alıp yayımladıkları, gerçekten var olduğunu kanıtlama şansımızın da ancak çok iyi yabancı dil bilgisine sahip olup da yazarın eserlerini kıyaslama yapacak durumda -aynı zamanda eserlerin orijinaline de ulaşıp- olmadığımız için yalnızca ona ait kabul ederek okuyoruz. Bu şekilde bir baskı da haliyle beni geriyor. Çünkü merak ettiğim ve o yılların ‘Kara’ serilerinden oluşuyor. Biraz daha açık söylemek gerekirse ‘Romantizm’ adı altında satılan ucuz kitap setlerinin polisiye konulu olanları olarak belirtebiliriz.
Diğer yandan kitabın konusunda ise Jessica Jones karakterinin üzerinden ilerleyen bir hikaye okuyoruz. Açık söylemek gerekirse ne olay örgüsü ne karakterler ne de anlatım benim üzerimde bir etki bıraktı. Gerçekten var olup olmadığını bile test etme imkanımız olmayan bir eser olduğunu belirtmiş ve yukarıda net olarak da kızmıştım. Çok fazla beğenmedim, okumak için de heveslenmediğim bir eser oldu diyebilirim.
William Irish’e ait incelemelerimiz ve okuma listelerimiz ise şu şekilde:
#13092865#80540686#89897275#91902240#133491396
Okuma listemiz:
Bir Ölü İle Evlendim
Bir’e On Vardı
Korkunç Geceler
Niçin
Ortadaki Adam
Sarışın Maggie’ye Ne Oldu
Hepimize iyi okumalar dilerim..