2024 112. kitabı
Yan boyamasının canlılığına aşık olduğum bu güzellik kalemini sevdiğim bir yazarın fantastik türündeki serisinin ilk kitabıydı. Yine çok iyi zemin hazırlayarak kurguladığı bu kitabımızda bizi iblisler, devler, lanetler, sırlar ve daha bir çok fantastik unsurlar karşılıyor Kesinlikle keyif alarak okudum Özellikle ikinci yarısı enfesti Bir kere Yakışıklı Dev Ludvig’e azıcık hayran olmuş olabilirim Küçük Şeytan’ına ilgisi, kıskançlığı, onun için her şeyi göze alması ah ahhh… Ve finali Sizi sinir edecek bir sonla bitmiyor ama devamını kesinlikle merak ettiriyor. Bakalım kızlarımız dediklerini yapabilecekler mi? Ve bu uğurda neler yaşanacak merakla bekleyeceğim . Şimdi konusundan da biraz bahsedeyim. Kızımız Paiva, Bir seyahat organizasyon şirketinde turist rehberi (hem de en iyisi ) İskoçya’dan gelen bir grup turiste her karşını ezbere bildiği Devler Geçidi’ni gezdirecektir. Bu geçitle ilgili efsaneleri çok iyi biliyor ve bunları anlatmaktan keyif alıyordu ama hiçbir zaman gerçekliğine inanmamıştı. Bu geçitte, yüzlerce yıl önce iblisler tarafından devler katledilmiştir. Onlarca defa geldiği bu geçitte bu sefer ilk kez gördüğü bir mağara girişi fark edince merakla bir adım atıyor ve yardım çığlıkları duyuyor. Fakat bunun sonrasında kendisini evinde bulduğu yetmezmiş gibi yaşananları da hatırlamıyor. Aynı şekilde bir başka mağarada da aynı şeyler oluyor ama bu seferki mağarada sıkışıp kalıyorlar ve yardım seslerini takip ettiğinde onu bir dev karşılıyor ve bir şekilde onu yüzlerce yıllık bir esaretten kurtarıyor. Sonrasında yine evinde uyanıyor ve artık kesin kafayı yediğini düşünürken karşısına kurtardığı dev, normal bir insan gibi çıkıyor ve buradan sonra bildiği hayatı tamamen değişiyor. Dev Ludvig onu olanların gerçekliğine inandırmış ve ona koruma sözü vermiştir. Karşılığında ise diğer devleri kurtaracaktır. Fakat artık Paiva’nın da peşinde İblisler vardır ve onu ele geçirmeye kararlıdırlar. Ludvig ile Paiva zaman geçirdikçe birbirlerine çekilirler ama arada çok büyük engeller vardır ki bunların en önemlisi Paiva’nın gerçek kimliğidir. Kabul etmek istemediği kimliği peşini bırakmazken kurtulabilmesinin tek yolu ise gerçeklerle yüzleşmesidir. Sonunda ihanetlerin ve sırların açığa çıktığı, birbirlerini korumak uğruna yaptıklarının bedellerini ödedikleri finalde neler yaşanmış? Çok daha fazlası ile birlikte okuyup öğreniyoruz
Devler GeçidiÖzge Özdemir · Alfa Yayınları · 202457 okunma