2024 31. kitabı
Okunma: 08 Ekim 2024 01:24
İthaki Yayınlarının yayınlamış olduğu Karanlık Kitaplık Serisi arasında yer alan Joe Hill’in Kalp Şeklindeki Kutu korku–gerilim türünde yer alan bir romandır. Yazarın okumuş olduğum ilk kitabı olmasının yanı sıra Joe Hill, Stephen King’in oğlu olduğunu öğrendim, okumadan önce yazarın kim olduğunu bilmiyordum ve Joe Hill babasının ününü kullanmamak adına takma bir adla eserlerini ortaya koyan bir yazardır. Korku Edebiyatı türüne eserler vermekle birlikte birçok ödüle layık görülmüştür. Stephen King’in daha önce herhangi bir eserini okumamış olsam da ününü elbette duymuştum, hatta okumak istediğim eserleri var fakat bir şekilde okumayı erteliyorum. Eminim ki oğlu kadar iyi bir dile sahiptir, hatta daha fazlasına sahip olduğu ününden belli. Bazı yetenekler anladığım kadarıyla genetik. Baba—oğul eserleri ödülle taçlandırılmış. Kitaba gelecek olursak Judas Coyne ünlü bir grubun solistidir, hayatını müzisyenlik yaparak geçindiren biridir. Tuhaf takıntıları olması dışında normal bir hayat sürmektedir. Coyne ürkütücü, korkunç şeylerin koleksiyonunu yapmaktan hoşlanmaktadır. Yaptığı müzik, seçtiği kadınlarda bile gotik ve metal tarzını yansıtan özelliklere rastlanılmaktadır. Bir gün internet üzerinden ona gönderilen satış maili ile birlikte hayatı farklılaşmaya başlar. Koleksiyonuna yeni bir obje eklenmişti fakat bu şu ana kadar aldığı en ilginç ve en korkunç eşyaydı. Kalp şeklindeki siyah bir kutunun içinde var olan bir ruh satın almıştı. Yanında zincirle eski bir takım elbisede dahildi. Ruh Judas’ı rahat bırakmıyordu ve onu rahat bırakmamakla birlikte yanında kalmaya devam eden insanlara da musallat olmaya başlıyordu. Tesadüf eseri okumaya başladığım bu romanı bu kadar sürükleyici olacağını düşünmemiştim. Merak unsurları, fantastik ve korku ögeleri sayesinde kendini bir şekilde okutmayı başaran bir eser oldu benim için. Konu itibariyle benim fikrimce gayet ilgi çekici olduğunu kanısındayım. Zaten okumama vesile olan en büyük etken konusu oldu. Yazım dili bence yeterince iyiydi. Boğucu bir havası yoktu, kendini zorla okutturan bir dili olmadığından kısa bir sürede okudum. Bazı ayrıntılar hoşuma gitmese de ahlaki açıdan herkese göre farklı derecelerde değerlendirilebilir konular olduğundan dolayı pek o kısma girmek istemiyorum. O dışında olay örgüsü benim hoşuma gitti, çok kısa bir an sıkılır gibi oluyordum fakat bir şekilde kendini toparladı. Bazı ayrıntılar gereksizdi. Havada kalan kısımlar olmasa da Anna’nın Judas ile bir yüzleşme yaşama sahnesi olabilirdi diye düşünüyorum. Anna ve Reese durumuna çok üzüldüm, böyle olayların gerçekte yaşanıyor olması insanın içine daha çok burkuyor. Onun dışında benim fikrimce okunabilir, bu tarz kurguları okumaya sevenlere önerebilirim. Okumaya düşünenlere keyifli okumalar dilerim.
Kalp Şeklindeki KutuJoe Hill · İthaki Yayınları · 2023146 okunma