Puan vermedi·182 syf.····Okunma: 23 Ekim 2024 22:17 Merhabalar değerli kitapseverler bugün sizlere Doğan Bora kaleminden Susta adlı kitabı tanıtmak istiyorum. Kitabımız 7 bölümden oluşmaktadır. Kitapta Ova,Doğu,Atsus,Dere adlı karakterlerin hayatlarını okuyoruz. Dere ailesinin karşı gelmesine rağmen Cello ile evleniyor ama bu evlilikte Dere hiç mutlu olmuyor sebebi ise Cello'nun madde alkol,içip sürekli eşini dövüyor. Dere kızı Ova'yı dünyaya getirdiğinde eşi Cello hapiste oluyor.Bu olanlardan sonra Dere baba evine dönemeyeceğini bildiği için çeşitli yerlerde çalışıp kendini çocuklarına adıyor. Bir gün Dere'nin evine gelen bilinmeyen bir adam tarafından bir kağıt geliyor ve bu kağıt sonrasında Dere ve Cello anlaşmalı bir şekilde boşanıyorlar. Atsus ve Doğu ise küçüklükten tanışan çok yakın iki dosttur. Doğu ve Atsus büyüyor Doğu adam öldürme,yaralama gibi birçok kötü işlere girişiyor ve en sonunda kendini hapiste buluyor. Doğu hapiste iken dostu Atsus için bir mektup yazıp bu mahalleden git diyor.Bu mektuptan sonra Atsus geçici olarak kız kardeşini ve annesini bırakıp denizi dingin, kumsalları altın rengi bir tatil beldesine gidiyor. Atsus bu tatil beldesinde barmenlik gibi çesitli işler yaparken karşısına Leyla isimli bir kız çıkıyo.Kitabımızın devamında Atsus ve Leyla arasında yaşanılanlar gibi birçok olayı okuyoruz. Kitapta aile bağları,polisiye aşk gibi birçok tema yer alıyor. Okurken çok etkilendiğim bir kitap oldu. Dere karakterinin tüm yaşadıklarına rağmen hayata karşı dik durmasını takdir ettim. Yazarımızın kalemine sağlık okuyucusu bol olsun.